Haberler

Kurtarma Çalışmasındaki Faciaya Tahliye

Bursa'nın Karacabey İlçesinde, Şarampole Yuvarlanan Kamyonu Kurtarma Çalışmaları Sırasında, Bir Polis Memuru ve Çekici Görevlisine Çarparak Ölümlerine Sebep Olan Sürücü 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı. Mahkeme, Sanığı 8 Aydır Tutuklu Bulunması ve Askerlik Görevinin Yarıda Kalması Sebebiyle Tahliye Etti.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, şarampole yuvarlanan kamyonu kurtarma çalışmaları sırasında, bir polis memuru ve çekici görevlisine çarparak ölümlerine sebep olan sürücü 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığı 8 aydır tutuklu bulunması ve askerlik görevinin yarıda kalması sebebiyle tahliye etti.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "2918 Sayılı Karayolları Kanunu'na muhalefet ve taksirli birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet" vermek suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Serdar Yıldırım (20), bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Vatani görevini yaptığı Manisa'dan dağıtım izni için Bursa'ya geldiği sırada yaşanan kaza sonrasında, şarampole yuvarlanan kamyonu kurtarma çalışması yapan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Demircioğlu (34) ve çekici sürücüsü Seyfettin Yıldız'a (55) çarparak ölümüne sebep olan Serdar Yıldırım, mahkemede ölenlerin yakınlarından başsağlığı dileyip, tahliyesini istedi.

Mahkemeden yarım kalan askerliğini tamamlamak için müsaade isteyen Yıldırım, "Manisa'dan dağıtım iznine dönüyordum. Her iki taraf için çok kötü bir kaza. Hayatını kaybeden o çok değerli insanların yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşanan kazadan dolayı ben de çok üzgünüm. Kimse kazanın yaşanmasını istemez. Benim de birçok hayallerim vardı. Ama kazadan sonra psikolojim bozuldu. Müsade ederseniz askerliğimi tamamlamak istiyorum" dedi.

Duruşmada hazır bulunan polis memurunun eşi Selma Demircioğlu ile çekici sürücüsünün eşi Resmiye Yıldız, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını istedi.

Davayı tamamlayıp kararını açıklayan mahkeme, sanığı önce "taksirli birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 5 yıl hapis cezasına, ardından duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın asker olduğu ve tutuklu bulunduğu 8 ayı göz önüne alan mahkeme Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi. Mahkemenin tahliye kararı sanık yakınları tarafından sevinçle karşılanırken, ölenlerin yakınları karara tepki gösterdi. Duruşmaya ölen polisin mesai arkadaşları

da katıldı.

(AOA-İHS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title