Haberler

Kürt Yönetiminin Niyeti Petrole Konmak

Kuzey Irak'daki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Enerji Bakanı Hawrami'nin 'Irak'ın Petrol Merkezi Olacağız' Yolundaki Açıklamaları Büyük Yankı Buldu.

Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel Yönetimi'nin, "Irak'ın petrol merkezi olacağız" yolundaki açıklamaları, yankı yaptı. Financial Times gazetesi, Kürt yönetiminin bölgedeki yabancı petrol şirketlerinin varlığını üç kat artırmayı planladığını belirtirken The Times, Kürt yönetiminin petrol lisansları konusunda Bağdat'a meydan okuduğunu yazdı.

Londra'da bulunan Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Enerji Bakanı Aşti Hawrami, Kuzey Irak'ın, güvenlik kaygıları nedeniyle Irak'ın diğer bölgelerinde yatırım yapmaya hazır olmayan enerji şirketleri için bir "merkez" haline geleceğini söyledi. Hawrami "Kürt bölgesinin Irak petrol sanayinin merkezi haline gelmeyi hedeflediği"ni de ifade etti.

Hawrami'nin açıklamaları, İngiliz basınında geniş yankı buldu. Financial Times gazetesi, Kürt yönetiminin, bu yılın sonuna kadar bölgedeki yabancı petrol şirketlerinin varlığını üç kat artırmayı planladığını belirtti.

Gazete, "Bağdat'ın Kürdistan'ın ihtıraslarına nasıl bir tepki göstereceği belli değil. Geçmişte Kürt sözleşmelerine itiraz etmişti ancak hidrokarbon yasasına ilişkin müzakereleri baltalamamak için dikkatle davranması beklenebilir" yorumunu yaptı.

The Times da, Kürt Enerji Bakanının 2012 yılına kadar günlük petrol üretiminin bir milyon varile yükseltilmesi hedefine ulaşmak istediklerini söylediğine dikkat çekerek Kürt yönetiminin bu çıkışını, Irak'ın kapılarını yabancı petrol yatırımlarına açmaya hazır olduğu işareti olarak değerlendirdi.

Kürt Enerji Bakanının bu yılın sonuna kadar 10'a kadar petrol arama sözleşmesini imzalamayı beklediğini sözlerine de yer veren gazete, bakanın petrol lisansları konusunda Bağdat'a meydan okuduğunu yazdı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title