Haberler

Kürt Tarafının PKK'ya Destek Vermiyoruz İddiaları

Bölgesel Kürt Parlamentosu'nun Başkanı Adnan Müftü, PKK Militanları ile Aynı Irktan Olduklarını, Ancak İddia Edildiği Şekilde Örgüte Destek Sağlamadıklarını Söyledi. Kürt Parlamenter Müftü, PKK'ya Yönelik Genel Af Çıkarılması Gerektiğini de Söyledi.

Bölgesel Kürt Parlamentosu'nun Başkanı Adnan Müftü, PKK militanları ile aynı ırktan olduklarını, ancak iddia edildiği şekilde örgüte destek sağlamadıklarını söyledi. Kürt parlamenter Müftü, PKK'ya yönelik genel af çıkarılması gerektiğini de söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde bulunan Kürt Parlamentosu'nda basına açıklama yapan Müftü, "Dağdakiler de Kürt biz de Kürt'üz. Aynı ırktanız" dedi. Kimseye destek vermediklerini belirten Müftü, ancak örgüte yönelik silahlı mücadelenin bundan sonra ortadan kalktığını ve bu soruna siyasi yollardan çözüm aranması gerektiğini söyledi.

PKK örgütüne yönelik genel bir af çıkarılmasını isteyen Kürt Parlamenter, PKK'nın kendi yönetimlerinin sorunları olmadığını söyleyerek ilginç bir yaklaşımda bulundu. Müftü, bu sorunun Türkiye'nin kendi iç meselesi olduğunu savunarak, "Türkiye'de, örgüte yönelik 'genel af' çıkarılmalı. Bu şekilde soruna daha mantıklı bakılır. Dağda silah kullanarak değil de masa üzerinde halledilirse kimse zarar görmez" diye konuştu.

Türkiye ve PKK arasında gelişmelere taraf olmadıklarını anlatan Kürt Parlamenter Müftü, "Kuzey Iraklılarla ilişkiler geliştirilebilir" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemlerdeki çıkışını da bölgesel huzur açısından yerinde bulduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarının kendileri açısından yeni bir dönemin işareti olduğunu anlatan Müftü, Erdoğan'ın bu yaklaşımının iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bölgesel Kürt hükümetinin Türkiye ile sorunların diyalog ve barışçıl yollardan çözümü için hazır olduğunu da açıklayan Adnan Müftü; bu adımın Kerkük dosyası ve bölgenin etnik gurupları arasındaki ilişkiler üzerinde önemli etkisi olacağını, Irak halklarına da büyük hizmeti olacağını anlattı. Müftü, bu yılın sonunda yapılması planlanan Kerkük ile ilgili referandumun da Federal Irak anayasasındaki 140. maddenin öngördüğü şekilde çözüme kavuşturulacağını, bununla ilgili dış güçlerin müdahil olmasının yanlış olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın düşüncelerine katılmadığını belirten Sözde Kürdistan Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) PKK'yı hiçbir zaman desteklemediğini iddia etti.

Kürt parlamenter Müftü'nün PKK'ya destek vermediklerini belirtirken PKK'ya yönelik genel af çıkarılmasını istemesi dikkat çekti.

PKK'NIN DESTEK GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Washington temaslarının son gününde yaptığı açıklama ile terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta Kürt guruplardan büyük destek gördüğünü açıklamıştı.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Washington temaslarının son gününde yaptığı açıklamada, Irak sınırının öteki tarafının boş bırakıldığını açıklamış, sınırın Irak tarafının PKK terör örgütüne teslim edildiğini bildirmişti. Büyükanıt, bölgede güvenlik görevlisi bulunmadığına işaret etmiş, bu durum Türkiye'ye zarar veriyorsa, Türkiye'nin önlem almasının zorunlu hale geleceği uyarısında bulunmuştu.

(SK-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title