Haberler

"Kürt Sorununu Başbakan Çözer"

Güncelleme:

Açlık grevine başlayan Leyla Zana, BDP'yi kızdırma pahasına yine "Kürt sorununu Başbakan çözebilir" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, TBMM'de açlık grevine başladı.

Açlık grevini Meclis'teki odasında sürdüren Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, "Şu ana kadar arayan olmadı. Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları gayet insani ve olumlu. Ancak talepler gecikmeden dikkate alınmalı" dedi.

AÇLIK GREVİNE TBMM'DE DEVAM EDİYOR

Zana, dün akşam saatlerinde başladığı açlık grevi eylemini yine TBMM'deki odasında devam ettirirken, bugün sabah saatlerinde bir grup gazeteciyle sohbet etti.

Cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili topluma mesaj vermek için açlık grevine başladığını dile getiren Zana, daha önce de 30 gün açlık grevi yaptığını anımsattı. Açlık grevinin sağlık sorunlarını daha da derinleştireceği için BDP grubunun eyleme başlamaması yönündeki ricasına rağmen kararlı olduğunu belirten Zana, eylemini Meclis'teki odasında sürdüreceğini de kaydetti.

"DÜNYANIN EN ZOR ÖLÜM BİÇİMİDİR"

Açlık grevleri üzerinde siyasi polemik yapılmasının gayri insani bir durum olduğunu kaydeden Zana, "Dünyanın en zor, en ızdırap verici ölüm biçimidir, ölüm orucu. Yavaş yavaş ölüyorsunuz" dedi.

Muhabirin, Hükümet'ten kimsenin kendisini arayıp aramadığı sorusuna Zana, "Şu ana kadar arayan olmadı. Sayın Bülent Arınç'ın açıklamaları gayet insani ve olumlu açıklamalar. Ancak talepler gecikmeden dikkate alınmalı. Geciktiğinde daha başka talepler gündeme geliyor ve artıyor" diye konuştu.

"YİNE AYNI DÜŞÜNCEDEYİM, SORUNU BAŞBAKAN ÇÖZER"

Zana, Kürt sorunuyla ilgili olarak, "Sorunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğine" dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Evet yine aynı düşüncedeyim, sorunu Başbakan çözebilir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın bu konuda gecikmeden adım atması gerektiğini ifade eden Zana, "Daha fazla geç kalınmamalı" şeklinde konuştu.

Zana, daha önce 30 gün devam ettirdiği açlık grevinin de tecrübesiyle sadece şekerli su ve çay içtiğini, mideye verdiği büyük tahribat nedeniyle meyve suyu gibi asitli içecekler almadığını ifade etti.

"GÖRÜNTÜ VERMEK İSTEMİYORUM"

Şimdilik durumunun iyi olduğunu kaydeden Zana, açlık sebebiyle vücudun bütün hastalıklara açık hale geldiği için açlık grevindeki kişinin çok fazla insanla görüşmemesi gerektiğini, ancak kendisine destek için gelenleri de kıramadığını anlattı.

Zana, basın mensuplarının ısrarına rağmen şimdilik görüntü vermek istemediğini sözlerine ekledi.

DEMİRTAŞ: 'BAŞBAKAN ÇÖZER' DEMEK SAFLIKTIR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş geçtiğimiz haziran ayında Hakkari'de yaptığı bir konuşmada isim vermeden, "Kürt sorununu Başbakan çözer" diyen Leyla Zana'yı eleştirmişti. Demirtaş, "Her kim ki ben bu sorunu Başbakan'ın çözeceğinden umutluyum' diyorsa kendini kandırır, başka kimseyi peşine takamaz. Olsa olsa bu saflık olur" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Diyarbakır Leyla Zana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title