Haberler

Kürt Şarkıcı Helly Luv ve Demirtaş, En Etkin 100 Kişi Arasında Yer Aldı

Güncelleme:

Foreign Policy Dergisi'nin hazırladığı 2015 yılının en etkin 100 kişisi arasında HDP lideri Selahattin Demirtaş ile Kürt şarkıcı Helly Luv yer aldı.

Foreign Policy Dergisi'nin hazırladığı 2015 yılının en etkin 100 kişisi arasında 2 de Kürt var. HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ın adı Türk basınında haber olurken listedeki diğer popüler Kürt şarkıcı Helly Luv oldu.

ÖDÜLÜNÜ KÜRT MİLLETİNE ARMAĞAN ETTİ

Foreign Policy dergi tarafından açıklanan 100 isim arasında olan Luv, bugün Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ödülü Kürt milletine armağan ettiğini yazdı. Barzani yönetimine yakın Rudaw'ın aktardığına göre Kürt sanatçı mesajında, "Bu ödülü, cephelerde savaşan Peşmerge Güçleri'ne, şehitlerimize ve 50 milyon vatansız Kürt'e armağan ediyorum" dedi. Luv, bu süreç içerisinde kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini ve Kürt kadını olarak bu ödüle layık görüldüğü için onur duyduğunu söyledi.

KÜRTLERİN BEYONCE'Sİ

26 yaşında bir Irak Kürt'ü olan Luv, Urmiye (İran) doğumlu. Ailesiyle Saddam Hüseyin rejiminden kaçıp Türkiye'de bir mülteci kampına geldiklerinde dokuz aylık olan Luv, daha sonra Finlandiya'ya yerleşip burada dans eğitimi aldı, modellik yaptı. 2006'da gittiği ABD'de müzik piyasasına giren Luv, Kürtlerin Beyonce'si olarak biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Facebook Beyonce Güncel Haberler

title