Haberler

Kürt Parlamentosu'ndan Tam Destek

'Diyalog ve Müzakere' İsteyen Kuzey Irak'taki Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müfti Sorunun Çözümü İçin Irak Devlet Başkanı Talabani ve Barzani Tarafından Yapılan Çabalara Destek Verdiklerini Bildirdi

Kuzey Irak'taki Kürt Parlamentosu, son gelişmeleri ve "Türkiye'nin sınır ötesi operasyon kararını" konuştu. Parlamento Başkanı Adnan Müfti, sorunun çözümü için Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani tarafından yapılan çabalara destek verdiklerini söyledi.

Parlamento Başkanı Müfti, Türkiye'nin, eskiden PKK'nın Kuzey Irak'taki Kürt kentlerindeki varlığına dönük iddialarını araştırmak üzere bir heyetin kurulmasını talep ettiğini belirterek, "Zamanında Türk hükümetinin PKK güçlerinin Kürdistan bölgesindeki varlığına ilişkin iddialarını reddettik. Nasıl ki biz kendimize Türkiye dahil, hiçbir ülkenin iç işlerine karışma hakkını tanımıyorsak, iç işlerimize karışılmasını da kabul etmeyiz" dedi.

KYB internet sitesine göre, TBMM'den geçen sınır ötesi operasyona ilişkin tezkereyi kınayan Müfti, TBMM'nin kararının, uluslararası ve BM hukuku ile iyi komşuluk ilkesinin ihlali olduğunu iddia etti.

Adnan Müfti, Kürt Yönetiminin 1993, 1994 ve 1995 yıllarında Türkiye'ye PKK sorununu çözmeye yardımcı olduğunu öne sürdükten sonra "Sorunun tehdit ve güç dili ile değil, diyalog ve müzakereler ile çözümlenebileceğine inandıklarını" söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title