Haberler

Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi Hizmete Girmek İçin Gün Sayıyor

Yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Haziran ayının ortalarında tesisin hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından kırsala yönelik yatırımların startını veren İnegöl Belediyesi, sanayi şehri olma özelliğinin yanında aynı zamanda tarım şehri olan İnegöl'de tarım faaliyetlerine yönelik alt yapıyı güçlendirmek adına hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekliyor. Kurşunlu Mahallesi'nde çilek üreticilerinin talebi üzerine Mart ayında temeli atılarak yapımına başlanan Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'i tamamlanan tesisin Haziran ayı ortalarında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

KIRSALA YATIRIMLARIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kırmızı altın olarak adlandırılan ve Türkiye'de Kurşunlu çileği adıyla ün yapmış çileğin daha modern tesislerde ve daha sağlıklı şekilde üreticiden tüketiciye ulaşımını sağlayacak tesisin yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit ve beraberindeki AK Partili meclis üyeleri ile parti yöneticilerinin de katıldığı incelemede ürün toplama merkezinin son durumu hakkında bilgi alındı. İnşaat alanında yapılan inceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, özellikle büyükşehir yasasından sonra kırsal bölgelerin de İnegöl Belediyesi'ne bağlanmasıyla beraber kırsala ve tarım da yatırım yapmaya başladıklarını hatırlattı. Aktaş, yapılan yatırımların karşılıklarının da bir bir alındığını vurguladı.

HAZİRAN AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çileğin Kurşunlu ile özdeşleştiğinin de altını çizerek şöyle konuştu: "Kurşunlu deyince akla gelen çilek, çilek deyince de akla gelen Kurşunlu. Birbirleriyle özdeşleşmiş iki konu. Kısa bir süre önce de bir çalıştayla burada neler yapılabilir noktasında bazı tespitler yapmıştık. Buradaki yönetici arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda da eski bir hal binası vardı bunun yenilenerek modern, toptancı ve satıcıyı buluşturan nezih bir mekana ihtiyaç vardı. Ürün toplama merkezimizi burada hayata geçiriyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce Dipsizgöl ve Kayapınar'da ürün toplama merkezleri yaptık. Cerrah'ta Büyükşehir Belediyesi'ne yer tahsis ettik ve orada Büyükşehir marifetiyle ürün toplama merkezi yapıldı. Akıncılar ürün toplama merkezimiz de artık son aşamalarda. Kurşunlu'da gerçekten bunlar arasında en güzellerden biri olacak. Çevre düzenlemeleri de bittiğinde ki biz Haziran 15 gibi buranın tamamlanmasını arzu ediyoruz. Çünkü yediveren diye tabir ettiğimiz ve yaklaşık 6-7 aylık süreçte ilçe ekonomisine de çok ciddi katkıları olan çileğin hasadı başladı."

TARIMIN DA ALT YAPISINI GÜÇLENDİRMELİYİZ

Aktaş, İnegöl'ün mobilya şehri, köfte şehri, kaplıca şehri olma özelliğinin yanında aynı zamanda iyi bir tarım şehri olduğunu ve kendilerinin de bunun da farkında olduklarını belirterek "Ayçekirdeği ve çilek şehri. Dolayısıyla bunun da alt yapısını güçlendirmek gerekiyor. Tanıtımı ve lansmanını da yapmak gerekiyor. İnşallah bunun neticesinde yaptığımız çalıştay ve aldığımız kararlarla ne kadar güzel bir noktaya geldiğimizi hep beraber görmüş olacağız" dedi.

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

Kurşunlu ürün toplama merkezi hakkında bilgiler vererek açıklamasını sürdüren Aktaş, "6 Mart 2017 tarihinde temel atma törenini yapmıştık ve bugün geldiğimiz noktada yüzde 80'i tamamlanmış durumda. Her biri 45 m2 olan 12 bölümümüz var. Toplam 540 m2 kapalı alanımız mevcut. 277 m2 açık sundurma alanımız var. WC, çay ocağı ve benzeri müştemilatlarıyla beraber de dört başı mahmur bir hale geldi. Traktör ve kamyonların da kolay bir şekilde yanaşarak indirme ve bindirme yapabileceği bir alana sahip. Çevre düzenlemesi ve aydınlatmaları da eş zamanlı olarak hayata geçirilecek. Yaklaşık 715 bin TL gibi de bir maliyeti söz konusu. Ben İnegöl'e, özellikle Kurşunlu mahallemize ve çileğe dair önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Kurşunlu Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title