Haberler

Kurşunlu İçin Termal Bölge Umudu

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde Bulunan Kurşunlu Kaplıcaları'nın Termal Turizm Bölgesi İlan Edilmemesine Tepki Gösteren Salihli'li İşadamlarının Talepleri Üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölgeye Yeni Bir İnceleme Heyeti Gönderdi. Gün Boyu Kurşunlu Vadisi, Sart, Allahdiyen ve Bozdağ'da İnceleme Yapan 7 Kişilik Heyet, Turizm Bölgesi İlanı Konusunda Salihlililer'e Umut Verdi.

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları'nın Termal Turizm Bölgesi ilan edilmemesine tepki gösteren Salihli'li işadamlarının talepleri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı bölgeye yeni bir inceleme heyeti gönderdi. Gün boyu Kurşunlu Vadisi, Sart, Allahdiyen ve Bozdağ'da inceleme yapan 7 kişilik heyet, turizm bölgesi ilanı konusunda Salihlililer'e umut verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kurşunlu Kaplıcaları'nın Termal Turizm Bölgesi ilan edilmesi konusunda gerekli şartları taşıyıp taşımadığını kontrol etmek üzere Salihli'ye bir eksper heyeti gönderdi. Ege Bölgesi'nde 18 kaplıcayı Termal Turizm Bölgesi kapsamına alan ve Kurşunlu'ya bu listede yer vermeyen bakanlık, ilçede oluşan tepkiler üzerine durumu yeniden değerlendirme kararı aldı. Bakanlığın görevlendirdiği 7 kişilik heyet gün boyu Kurşunlu Vadisi, Caferbey Havzası, Sart Çamur Kaplıcaları, Allahdiyen Köyü, Sart ören yeri ve Gökköy Havzası'nı kapsayan 13 bin dekarlık alanda incelemelerde bulundu. Heyet, Kurşunlu'da inşaatı devam eden Lidya Sardes Otel'de de inceleme yaparak, otel yatırımcılarına övgüde bulundu.

Heyette yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Termal Turizm Şube Müdürü Gökhan Özok başkanlığındaki heyet, daha önce gönderilen bilirkişilerin yeterli inceleme yapamadığını, gün boyu gerçekleştirilen ziyaretlerle durumu yerinde tesbit ettiklerini söylediler. Yatırımcıların yeni turizm tesisleri yapabileceği alanları belirlediklerini vurgulayan heyet üyeleri, hazırlayacakları raporun Kurşunlu için umut verici olduğunu ifade ettiler.

Turizm Bakanlığı heyeti Salihli'de Kaymakam Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı ile de görüştü. Kaymakam Mesut Yıldırım, Kurşunlu'nun önemi hakkında bilgiler verdi ve Salihli olarak konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Kurşunlu'nun Termal Turizm Bölgesi kapsamına alınması gerektiğini belirterek bu konuda kamuoyu oluşturulmasına önayak olan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı heyetinin bölgede yaptığı incelemeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un ziyaret ettiği ve çok etkilendiği Kurşunlu'da yanlıştan dönülmesini sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayan Zurnacı, şunları söyledi: "Ege'den 18, Manisa'dan 3 kaplıca arasında Kurşunlu'nun yer almaması Salihlili işadamları olarak bizleri çok üzmüştü. Dolayısıyla bu konuda tepkimizi her platformda dile getirdik. Memnuniyetle gördük ki Kültür ve Turizm Bakanlığı tepkilerimizi görmezden gelmedi. Kurşunlu'ya başta Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Termal Turizm Şube Müdürü'nü bizzat göndermeleri ve bütün bir günü Salihli'ye ayırmaları konuya ne kadar duyarlı olduklarını gösteriyor. Yapılan incelemede bölgedeki hazine arazileri tespit edildi. Kısa sürede raporun hazırlanmasını ve müjdeli haberi bekliyoruz." dedi.

Turizm Bakanlığı heyetinin hazırlayacağı ekspertiz raporunun bir iki ay içinde tamamlanarak, konunun Bakanlığın Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.

(BA-ÖA-Mİ-

(BA-ÖA-Mİ-)

17.02.2007 13:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title