Haberler

Küreselleşme Girdabında Kültür-Modern Zamanlarda Mutluluk Arayışı' Kitabı Çıktı

Küreselleşme ve dijital dönüşümün kültüre olan etkilerinin eleştirel bir yaklaşımla anlatıldığı, 'Küreselleşme Girdabında Kültür – Modern Zamanlarda Mutluluk Arayışı' kitabı raflardaki yerini aldı.

Küreselleşme ve dijital dönüşümün kültüre olan etkilerinin eleştirel bir yaklaşımla anlatıldığı, 'Küreselleşme Girdabında Kültür – Modern Zamanlarda Mutluluk Arayışı' kitabı raflardaki yerini aldı.

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yahyagil'in, "Küreselleşme girdabında kültür neye evriliyor? Küreselleşmenin karşımıza çıkardıkları bir kültür mü, yoksa kültür sandıklarımız yalnızca tükettiklerimiz mi? Kültür, dijital eylemlerimiz ve modernite sevdasıyla dejenere mi oluyor?" sorularına cevap verdiği 'Küreselleşme Girdabında Kültür – Modern Zamanlarda Mutluluk Arayışı' isimli kitabı Yeditepe Üniversitesi Yayınevi'nden çıktı.

Son 30 yılda hızla gelişen ve değişen teknolojinin en çok kullanıldığı alanlardan biri olan dijital medyanın, özellikle kültür üzerindeki etkileri, karşımıza birçok soru ve tartışma alanı çıkarıyor. Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yahyagil, kitabında birçok soruya yanıt verirken çağa dair tespitlerde bulunuyor.

KÜLTÜREL AYRILIKLARI BELİRGİNLEŞTİRDİ

Kitabında, dünyayı küçük bir köy haline getireceği düşünülen iletişim ağlarının, umulanın aksine kültürel ayrılıkları daha da belirginleştirdiğine işaret eden Yahyagil, küreselleşmenin, şimdiye dek kazanılan evrensel ve etik değerlere olumsuz etkisini güncel örneklerle anlatıyor.

Prof. Dr. Mehmet Yahyagil, Türkiye'de ve dünyada son yirmi yılda yaşanan toplumsal ve kültürel olaylardan bir kesit sunduktan sonra mercek altına aldığı küreselleşme ve dijital dönüşümü teorik çerçevede eleştirel bir yaklaşımla inceliyor.

"ŞEKLEN MODERN YAŞAMLAR"

Küreselleşme ve iletişim kanallarının etkinliğinin olumlu bir dönüşüme yol açacağına dair yanılgıya dikkat çeken Yahyagil, günümüz sosyal ve dijital medyası kullanıcılarına anımsatma yaparak, "Türkiye de içlerinde olmak üzere gelişen ve az gelişmiş ülkelerde tüketim kültürü, medya organlarının etkin kullanımıyla kolaylıkla egemen olmakta ve bu tüketim harcamalarını yapanlar, aslında kendi ülkelerinin toplumsal gerçekleriyle uymamasına karşın kendilerini şeklen modern bir yaşam sürüyor kabul edebilmektedirler" diyor.

"BÜTÜN ÜLKE YÖNETİCİLERİ SORUMLULUK ALMALI"

Küreselleşmenin ve kültür değişimlerinin yarattığı sonuçlara örnekler veren Yahyagil, "Bütün bu değişim sürecinde küreselleşme olgusunun kaçınılmaz etkileri ve dolaylı olarak yol açtığı toplumsal ve kültürel çözülmeler bütün ülke yöneticilerinin öncelikli sorumlulukları arasında yer almalıdır" ifadelerini kullanıyor.

Günümüzde dev işletmelerin, büyük sosyal medya ağları aracılığıyla yaptıkları paylaşımlarla özellikle genç nüfusu yönlendirebilecek bir güce eriştiğine işaret eden Yahyagil, kitabında, mutluluk kavramı ve modern zamanlarda mutluluk arayışına bir projeksiyon tutuyor.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yeditepe Üniversitesi Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title