Haberler

Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek İçin Küresel Eylem

Küresel Isınmaya Dikkati Çekmek Amacıyla 29 Mart'ta Dünyanın 24 Metropolü Bir Saat Süreyle Işıklarını Söndürecek.

Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla 29 Mart'ta dünyanın 24 metropolü bir saat süreyle ışıklarını söndürecek.

Avustralya'nın en büyük kenti Sidney'de geçen yıl başlatılan "Earth Hour" (Yeryüzü için bir saat) adlı girişimin organizatörü Andy Ridley, bu yerel eylemin büyük ses getirdiğini ve bu yıl 23 dünya kentinin daha buna katılmak istediğini belirtti.

Sidney'de geçen yıl 2,2 milyon kent sakinin ışık kapattığı eylemde, şehrin sembolleri Opera ve Köprü sadece ay ışığıyla aydınlanmıştı.

Bu yılki eyleme, ABD'nin Şikago, San Francisco ve Phoenix, Tayland'ın Bangkok, Kanada, Ottawa, Vancouver, Toronto ve Montreal, İrlanda'nın Dublin, Avustralya'nın Sidney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane ve Adelaide, Danimarka'nın Kopenhag, Aarhus, Aalborg ve Odense, Filipinler'in Manila, Fiji'nin Suva, Yeni Zelanda'nın Christchurch ve İsrail'in Tel Aviv kentleri katılacak.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından organize edilen "Earth Hour" eylemi 29 Mart'ta yerel saatle 20:00'de düzenlenecek.

Andy Ripley, bu girişime tüm dünyadan çevrecilerin ve çevre konusunda endişesi bulunanların katılmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title