Haberler

Küresel Isınma Üzümü Erken Olgunlaştırdı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesinde Yaşayan Bekir Yılmaz'ın Evinin Bahçesindeki Yalova Karası Adlı Üzüm, Küresel Isınmanın Etkisiyle 15 Gün Önce Gelişme Gösterdi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan Bekir Yılmaz'ın evinin bahçesindeki yalova karası adlı üzüm, küresel ısınmanın etkisiyle 15 gün önce gelişme gösterdi.

Bekir Yılmaz'ın evinin önüne diktiği yalova karası üzüm asmasının bahçede gölgelik oluşturan salkımları görenleri hayrete düşürüyor. Üzümleri görerek şaşıran ve bu zamanda üzümlerin olgunlaşamayacağını ifade eden bir vatandaş, "Haziran ayı sonlarına doğru çekirdekli üzümler alaca çıkarmaya başlar. Üzümler o zaman tadılırdı oysa asmada açık kırmızı renkte üzüm salkımları oluşmuş, gerçekten çok ilginç" dedi.

Üzümlerin geçen yıla oranla 20 gün önce olgunlaştığını belirten Bekir Yılmaz da, "Yalova karası üzümden evimin bahçesine üç yıl önce fidan diktim. Gelişti ve asmayı çardağa sardırarak gölgelik yaptım. Bu yıl hava sıcaklarından olsa gerek 20 gün önce olgunlaştı. Bahçemdeki üzümleri görenler merak ederek üzümleri koparıp tadına bakıyorlar" diye konuştu.

(VS-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title