Haberler

Küresel Göç Filmleri Festivali'nde Mültecilere Karşı Duyarlılık Vurgusu

Keçiören Belediyesinin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlediği Küresel Göç Filmleri Festivali’nde tüm dünyanın mültecilere karşı duyarlı olması vurgusu ön plana çıktı.

Keçiören Belediyesinin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlediği Küresel Göç Filmleri Festivali'nde tüm dünyanın mültecilere karşı duyarlı olması vurgusu ön plana çıktı.

Göçmen Hizmetleri Merkezinde Uluslararası Göç Örgütü (IOM)-BM Göç Kuruluşu iş birliğiyle düzenlenen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra BM Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Misyon Şefi Lade Gvilava, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım (ECHO) Temsilcisi Reza Kasrai, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, göçmenler ve vatandaşlar katıldı.

Göçmen Hizmetleri Merkezinin bir yıldır çalışmalarına devam ettiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören'de gerek savaş koşulları, gerekse başka nedenlerle farklı ülkelerden gelen yaklaşık 6 bin göçmen bulunuyor. Bu nedenle bu merkez önemli bir eksiği giderdi. Merkezimiz sayesinde göçmenlerin sosyal hayata uyumlarını ve kamu hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırdık. Eğitim, iş-meslek, sağlık, hukuk, sosyal yardımlar olmak üzere beş farklı uzmanlık alanında 3 bin 723 göçmen ve mülteciye hizmet verdik. Keçiören Çocuk Danışma Merkezimizdeki ritim, ahşap ve resim atölyeleri ile 95 göçmen çocuğa 6 ay eğitim verirken, 7-17 yaş arası 160 çocuğumuz da örgün eğitim için Türkçe dil kurslarımızdan faydalandı. Kadın, bebek ve aile sağlığı konusunda ise 105 göçmen ve mülteci kadına 3'er günlük eğitimler verirken, gıda, yiyecek, yakacak, nakdi yardımlarımızı da ulaştırdık" dedi.

Türkiye Filistinli el-Cunidi'nin sesi olacak

Türkiye'nin mazlum milletlere karşı koruyucu tavrıyla sivil halk için daima umut olduğuna vurgu yapan Başkan Ak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi tüm dünyada zulüm sona erene kadar mücadelemiz sürecek. İslam coğrafyasına uygulanan adaletsiz politikalara, oldu bittilere de sessiz kalmayacağımızı ve mukaddes şehir Kudüs'ün kırmızı çizgimiz olduğunun da buradan altını bir kez daha çiziyoruz. Uluslararası toplumun vicdanının da harekete geçmesini, haksız ve yayılmacı politikalara karşı dirayetli, dik bir duruş sergilemesini gönülden arzuluyoruz. Çünkü insanlık tarihi göstermiştir ki zalimler değil mazlumlar payidardır. Bizler mazlumların yanında olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye tarihten bu yana gelen bu misyonunu sürdürecek. Kıyıya vuran Aylan bebeklerin, İsrail askerinin zalimce gözaltına aldığı 14 yaşındaki Fevzi El-Cunidi'nin, Suriyeli Bana'nın sesi olmaya devam edecek" diye konuştu.

Dünyada en fazla göçmen olan ikinci ülke Türkiye

ECHO Temsilcisi Reza Kasrai ise, İran'dan önce İngiltere'ye, sonra da Kanada'ya göç eden bir göçmen olduğunu ifade ederek, "Göçmenlerden birçoğu büyük umutlarla Türkiye'ye geliyor. Türkiye, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ikinci ülke. 3,4 milyon Suriyeli'nin sorumluluğunu üstlendi. Bizler de Avrupa Birliği olarak bu sorumluluğu Türklerle paylaşıyoruz" dedi.

Kasrai, Suriyeli mülteciler için Avrupa Birliğinin Türkiye'ye 700 milyon euro ek finansman sağlayacağını sözlerine ekledi.

"Türkiye'de 4 göçmen hizmetleri merkezi var"

BM Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Misyon Şefi Lade Gvilava, BM tarafından ilan edilen 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü'nde 244 milyon göçmenle dayanışma içinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Uluslararası Göç Örgütü olarak göçmenlerin daha iyi bir hayat yaşamaları için Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul, Keçiören'de Göçmen Hizmetleri Merkezleri açtık. Bu merkezler sadece Suriyelilere değil, Irak, Afganistan, Pakistan'dan gelenlere de yardımcı oluyor. Bu merkezler vasıtasıyla bir toplum ruhu oluşturuluyor."

Geçici koruma altındakilere yönelik yerel yönetimlerin hizmetlerine devam ettiğine vurgu yapan Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ise, "Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezimiz Ankara'da bir ilk. Burada geçici koruma altındaki misafirlerimize eğitim, sağlık, istihdam başta olmak üzere tüm konularda hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerimizi ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Profesyonel yönetmenler tarafından çekilen ve mültecilerin oynadığı göçün zorluklarını ve fırsatları anlatan kısa filmlerin izlenmesinin ardından program sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Mustafa Ak Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title