Haberler

Küresel Enerji Sektöründeki Gelişmeler ve Bölgesel Etkileri Zirvesi

Gaziantep'te düzenlenecek Küresel Enerji Sektöründeki Gelişmeler ve Bölgesel Etkileri Zirvesi'nde yenilenebilir enerji ve finansman konuları ele alınacak.

Gaziantep'te düzenlenecek Küresel Enerji Sektöründeki Gelişmeler ve Bölgesel Etkileri Zirvesi'nde yenilenebilir enerji ve finansman konuları ele alınacak.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, enerji piyasalarıyla ilgili kamu ve özel sektörden birçok uzmanı bir araya getirecek zirvede sektörel gelişmeler masaya yatırılacak.

Odada 17 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek zirvenin 4 oturumunda sektördeki gelişmeler, enerjiye ulaşım, verimlilik ve finansman konuları ele alınacak.

Zirve, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret-AB Politikaları Bölüm Başkanı Müsteşar Balazs Gargya, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

"Türkiye'de ve Dünyada Enerji Sektöründeki Gelişmeler" başlıklı panelle devam edecek zirvenin ikinci başlığında, "Yenilenebilir Enerji Sektöründeki Fırsatlar ve Riskler" konuşulacak. Ardından "Enerji Projelerinin Finansmanı, Teşvikler ve Hibeler" ile "Sanayi ve Binalarda Enerji Verimliliği ve Karlılığa Etkisi" değerlendirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, enerjinin dünyada sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel girdisi olduğunu belirtti.

Sektördeki gelişmelerin herkesi yakından ilgilendirdiğini kaydeden Hıdıroğlu, zirveye tüm tarafları davet ettiklerini aktardı.

Ülkenin ve Gaziantep'in enerji ihtiyacının ekonomik büyümeye paralel olarak her geçen yıl daha da arttığını belirten Hıdıroğlu, "Bu çerçevede değerlendirildiğinde oda olarak gerçekleştireceğimiz zirvede bu alandaki birçok konu ve yeni gelişme ele alınacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title