Haberler

'Küresel Ekonomide Uluslararası Trendler ve Kosova'nın Konumu'

Türkiye -Kosova Ticaret Odası 'küresel ekonomide uluslararası trendler ve Kosova'nın konumu' konulu bir konferans düzenledi.Priştine'de düzenlenen konferansa, Bakan Mahir Yağcılar, Türkiye büyükelçisi Metin Hürev Ünler, Kosova Ticaret Odası başkanı Safet Grcaliu, Kosova Yatırım Ajansı başkanı Mustafa Hasani, iş adamları ve ekonomi uzmanları katıldı.Açılış konuşmasını yapan Türkiye 'Kosova Ticaret odası başkanı Mithat Milli, 'Bugün düzenlediğimiz bu toplantı Kosova'nın kalkınmasına ve Küresel Ekonomiye ışık tutmayı hedeflemektedir. Amacımız ekonomide köprüler kurmak değil, köprüler vasıtasıyla alışverişi, ticareti büyütmektir' dedi.

Kosova Ticaret Odası başkanı Safet Gracaliu, Kosova'nın, Türkiye ekonomisini model olarak aldığını söyleyerek 'Bu hiç yanlış bir karar değildir çünkü, Türkiye dünyada yaşanan ekonomik krizden en sağlam çıkan ülkedir' dedi.Türkiye büyükelçisi Metin Hürev Ünler de konuşmasında, diğer alanlarda olduğu gibi son dönemlerde özelikle ekonomi ve ticaret alanında da iki ülke arasındaki işbirliğinin büyük ivme kazandığını söyledi.

Bir konuşma yapan Bakan Mahir Yağcılar ise şunları söyledi:'Kosova'nın küresel ekonomide artık kendi düşüncelerine ve yoluna İhtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz ve bunu her gün görüyoruz. Kosova küçük bir devlet olmasına rağmen Avrupa'da stratejik bir konuma sahiptir. Dolayısıyla bütün bu gelişmeler içersinde bu dinamikler içersinde Kosova kendisini bulmalıdır' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title