Haberler

'Küresel Dalgalanmanın Türkiye'ye Yansıması Doğal'

Başbakan Erdoğan Küresel Ekonomide Beklenen Yavaşlama ile Kredi Koşullarının Sıkılaşmasının Türkiye'ye Yansımalarının, Olmasının Doğal Karşılanması Gerektiği Bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda küresel ekonomide beklenen yavaşlama ile kredi koşullarının sıkılaşmasının Türkiye'ye yansımalarının, olmasının doğal karşılanması gerektiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda küresel ekonomideki son gelişmeler, Türkiye ekonomisinin performansı ve mevcut durumu, küresel ekonomideki gelişmelerin Türkiye ekonomisine muhtemel yansımaları ile bu etkilerin yönetilmesine yönelik geliştirilen inisiyatifler ve politikaların değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, 2007 yılının Temmuz ayından sonradaha da belirginleşen ABD konut piyasasındaki sorunların ve bu sorunların kredi piyasalarına yansıması sürecinin devam ettiğinin tespit edildiği belirtilerek, "bu çerçevede ortaya çıkan zararların finansal kuruluşların bilançolarına yansımalarına ilişkin her gelişme, küresel ölçekte mali piyasalarda da dalgalanmaya yol açmaktadır" denildi.

-DALGALANMA BİR SÜRE DAHA DEVAM EDER-

Bu sürecin bir süre daha devam etmesinin beklendiğinin ifade edildiği açıklamada, "Özellikle kredi koşullarının sıkılaşmasının ve risklerin yeniden fiyatlandırılması sürecinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açacağı öngörülmektedir. Büyüme hızındaki yavaşlamanın gelişmiş ülkelerde daha belirgin, gelişmekte olan ekonomilerde ise daha ılımlı olması beklenmektedir" tespitlerinde bulunuldu.

Açıklamada, dünya büyüme hızı öngörülerinin aşağıya çekilmiş olmasına ve bu revizyona ilişkin aşağı yönlü bazı risklerin bulunmasına rağmen, 2008 yılının dünya genelinde ve özellikle yükselen piyasa ekonomilerinde büyümenin ve ticaret hacminin artışını sürdüreceğinin görülmekte olduğu kaydedildi.

-EKONOMİNİN ŞOKLARA DİRENEBİLME KABİLİYETİ ARTTI-

Açıklamada şöyle denildi:

"Küresel ekonomide beklenen yavaşlama ile kredi koşullarının sıkılaşmasını, Türkiye ekonomisinin son dönemlerde uluslar arası ekonomi ev mali piyasalar ile gerçekleştirdiği bütünleşme süreci de dikkate alındığında, ülkemize de yansımalarının olması doğal karşılanmalıdır. Türkiye ekonomisi son dönemde izlenen politikalar neticesinde ciddi bir istikrara kavuşmuş, muhtemel riskler karşısında kendisini koruyabilme özelliğini geliştirmiş, küresel ve yerel şoklara direnebilme kabiliyetini artırmıştır. Ekonomimizin temel göstergelerinde son yıllarda köklü iyileşmeler gerçekleştirilmiştir." (ANKA)

(İG/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title