Haberler

Kürd-der Genel Başkanı İbrahim Güçlü'ye, 1 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Kapatılan Kürt-der Genel Başkanı İbrahim Güçlü, "Türklüğe Alenen Hakaret Ettiği Gerekçesiyle" Tck'nın 301. Maddesi Gereğince Açılan Davada, 1 Yıl 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Kapatılan Kürt-Der Genel Başkanı İbrahim Güçlü, "Türklüğe alenen hakaret ettiği gerekçesiyle" TCK'nın 301. maddesi gereğince açılan davada, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, İbrahim Güçlü ve avukatları katıldı. Güçlü, son günlerde Türkiye'de yaşanan olayları hatırlatarak, "301. madde kurbanı Hrank Dink'ten sonra bu yasanın değişeceğini ve beraat edileceğimi düşünüyorum. Dünyada hiçbir ırkı eleştirmeyi düşünmediğim gibi Türklüğü aşağılamayı düşünmem mümkün değildir. Ben Türklüğü değil, iktidarları, yönetenleri eleştirdim" şeklindeki 8 sayfadan oluşan yazılı savunması ve Özalp olayıyla ilgili mahkeme kararlarını okudu. Güçlü'nün avukatı Sabahattin Korkmaz da müvekkilinin Türklüğe hakaret içeren cümlesinin bulunmadığını, fikir adamı olarak düşünce özgürlüğü kapsamında fikirlerini söylediğini savunarak, "Müvekkilim bu ülkedeki bazı insanlar gibi Ermeniler'e Ermeni dölü, Kürtler'e kıro sözleri sarf edenler gibi Türklüğe hakaret etmemiştir. Hakaret bu bağlamda ele alınmalıdır. Yapılan basın açıklamasının tamamı gözden geçirildiğinde Avrupa İnsan Hakları'nın 10. maddesi gereğince de suç teşkil etmediği anlaşılmakta; hatta müvekkilim hakkında açılan bu davaların da bu kapsamda takipsizlik verildiği bilinmektedir" diye konuştu.

Savcı önceki duruşmada verdiği mutalaasını tekrarladığını söyleyerek, sanığın 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanığın son sözlerinin ardından Mahkeme Başkanı Hüseyin Yıldırım, İbrahim Güçlü'nün atılı suçlardan "Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'ne Alenen Aşağılamak" suçunu işlediğini ve TCK'nın 301. maddesince 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve sanığın pişmanlık halinin gözlenmediğini, bu nedenle cezanın ertelenmemesine karar verildiğini açıkladı. Güçlü, yasal süre içerisinde bir üst mahkemeye temyiz etmek için dava açacaklarını söyledi.

(AŞ-AŞ-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title