Haberler

Kurbanlık Seçerken Gebe ve Damızlık Dişi Olmamasına Dikkat Edin"

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, kurbanlık seçerken hayvanın gebe ve damızlık dişi olmamasına dikkat etmek gerektiğini belirtti.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, kurbanlık seçerken hayvanın gebe ve damızlık dişi olmamasına dikkat etmek gerektiğini belirtti.Bayazıt, yaptığı yazılı açıklamada, hayvan pazarlarında yoğunluk yaşandığına değindi.Sağlığı tehdit edebilecek olumsuzluklara karşı önlemler alındığını aktaran Bayazıt, şunları kaydetti:

"Yetiştiricilerin, kurbanlık hayvan satıcılarının ve alıcılarının bu tedbirlerin gereklerini yerine getirmeleri önemlidir. Hayvan satış yerleri Valiliğimiz Kurban Komisyonunca belirlenmiş olup, İl Müdürlüğümüz veteriner hekimleri tarafından denetlenmektedir. Halkımızı bu satış yerlerinden kurbanlıklarını almak ve izinli kesim yerlerini kullanmak konusunda uyarmak isteriz. Bakanlığımız, hayvan bilgi ve hareketlerini düzenleyen TÜRKVET sisteminde kayıtlı hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri 'https: //hayvanbilgi.tarim.gov.tr/' internet sayfasından veya 'HaySag' isimli mobil uygulamadan sorgulanabilmektedir. Satın alınacak kurbanlıklarla ilgili bilgilere vatandaşlarımız bu şekilde ulaşabilirler."

Kurban kesim yerleri tercih edilmeli

Bakanlıkça hazırlanan Kurban Rehberi'nin dağıtıldığını belirten Bayazıt, "Konuya ilişkin daha fazla bilgi için Bakanlığımız resmi internet sayfası veya Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz internet sayfası kullanılabilmektedir. Vatandaşlarımızın hayvan seçerken seçilen hayvanın, gebe ve damızlık dişi olmamasına dikkat etmeleri, ülkemiz hayvan varlığının devamı açısından öncelikle erkek hayvanları kurbanlık olarak tercih etmeleri çok önemlidir. Kurbanlık olarak satılmak amacıyla getirilen kurbanlık hayvanların, aşılı ve kulaklarında küpelerinin bulunması, büyükbaş hayvanlar için Hayvan Pasaportu Belgesinin, küçükbaş hayvanlar için ise Hayvan Nakil Beyannamesinin bulunması gerekmektedir. Kurbanlık hayvanların kesimleri için veteriner hekim kontrolünün olduğu İl Müdürlüğümüzce onay verilen kesimhaneler ve Kurban Komisyonunca belirlenen kesim yerleri tercih edilmelidir. Kurban Bayramı süresince ve sonrasında oluşan atıkların da çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde yok edilmesi, et ve deri dahil tüm yan ürünlerin zayi edilmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title