Haberler

Kurban Pazarında Dolar ve Avroyla Satış Yapılmıyor

Türkiye'nin önemli besicilik merkezlerinden Kırşehir'de, canlı hayvan pazarında dolar ve avro ile satış yaptırılmıyor.

Türkiye'nin önemli besicilik merkezlerinden Kırşehir'de, canlı hayvan pazarında dolar ve avro ile satış yaptırılmıyor.

Kırşehir Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketlilik arttı. Pazara gelen vatandaşlar hayvanların sağlık durumunu inceliyor, fiyat için sıkı pazarlık yapıyor.

Kırşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, pazarda dolar ve avro ile satış yapılmıyor. Oda görevlileri, pazarda dolaşarak besicileri ve vatandaşları bu konuda uyarıyor.

Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, AA muhabirine, borsa olarak canlı hayvan pazarında dolar ve avro ile satış yaptırmadıklarını söyledi.

Biri veteriner hekim, 2 görevlinin bu konuda pazarda denetim yaptığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

" Kırşehir'de canlı hayvan pazarında dolar ve avroyla satış yapılmasına izin vermiyoruz. Türk lirasının değerinin artması için Kırşehir Ticaret Borsası bünyesinde dolar ve avro ile satış kesinlikle yasak. Geçen yıl 10 binin üzerinde büyükbaş, 20 bin civarında küçükbaş hayvan girişi yapıldı. Büyükbaşların 7 bini, küçükbaşların da 15 bini satıldı. Besicilerimiz geçen yılki satışlardan memnun kaldı. İnşallah bu yıl da memnun kalırlar. 'Bu sene gurbetçilerinde de satışların artmasına olumlu katkısı olacaktır.' diye düşünüyoruz. "

Besicilerden Erdal Engin de Mucur ilçesinde yetiştirdiği hayvanları pazara getirdiğini söyledi.

Satışların arife ve bayramın birinci günü canlanmasını beklediklerini ifade eden Engin, "Geçen sene yemi 62 liradan aldık, bu sene 77 liradan alıyoruz ama kurbanlık fiyatlarımız geçen sene ile aynı, zam yapmadık." dedi.

Besici Emre Kaya da dolar ve avro kuru artsa da kurbanlık fiyatlarının aynı kaldığını vurguladı.

Kaya, "Dolar, avro yükseldi, hayvan fiyatları yükselmedi. Biz milliyetçi insanlarız, Müslüman insanız, fiyatlar artmadı, tam aksine düştü. Vatandaş kurbanını alsın, kessin, herkes bu hazzı yaşasın." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title