Haberler

Kurban Mayramı Mesajları

Adana'da vali, bazı miletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri yayınladıkları mesajla halkın Kurban Bayramı'nı kutladı.

Adana'da vali, bazı miletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri yayınladıkları mesajla halkın Kurban Bayramı'nı kutladı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Kurban Bayramının vatandaşlara, İslam dünyasına ve bütün insanlığa hayırlı olmasını, yeryüzüne barış ve huzur getirmesi diledi.

Bayramların, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin ve dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günler olduğunu belirten Coş, şunları kaydetti:

"Bu günler, incinen gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği kucaklama arzusunun tazelendiği günler olması bakımından, toplumsal barışımız için çok önemli. Bayramın kazandıracağı manevi anlayışla sosyal dayanışma duygularımızı zirveye ulaştırıp, yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatıp, sevinçleri olduğu kadar acıları ve sıkıntıları paylaşıp, mutlu bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz."

Coş, bayramın insanların yüreğine daha çok ferahlık ve daha çok huzur vereceğini, toplumsal dayanışmayı ve kardeşlik duygularını güçlendireceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren aziz şehitlerimizin yadigarları ailelerini, çocuklarını yetimlerimizi de unutmayarak, daima onların yanında olmalıyız. Bu duygular içinde hayırlara vesile olması dileğiyle bütün Adanalı hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum."

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, 'Kurban Bayramı' münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren bayramların, ülke insanlarının kardeşliğini en üst düzeyde hissettirdiğini kaydeden Erdinç, "Kırgınlıkları affettiren dini bayramlarımız, mutluluk ve huzur dolu manevi bir iklim meydana getirmeleri hasebiyle inanç, kültür ve medeniyetimizin en temel unsurlarıdır" dedi.

Milletvekili Erdinç, mesajına şöyle devam etti;

"Güzel yurdumuz Türkiye, kurulduğu günden buyana gelecek kuşaklara çağdaş, kültür ve medeniyet birikimine sahip çıkan, müreffeh bir ülke bırakabilmek için yürüdüğü yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Allah'a şükürler olsun ki tekrar bir bayrama daha eriştik. Öyle inanıyorum ki bu Kurban Bayramı, huzur ve mutluluğumuzu daha da artıracak, kardeşlik ve dayanışma bilincimizi derinleştirecektir.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise yayınladığı mesajında, "Birliğimizi beraberliğimizi pekiştiren ve her bayram toplum olarak bir birimize daha fazla sarılmamıza sebep olmuştur. Bu önemli günlerde, günlük yaşantının temposunda unuttuğumuz yaşlı akrabalarımız ve hatta hep yanımızda bile olsa ilgilendiğimizi düşündüğümüz çocuğumuzla bile yakından ilgileniriz. Bu sebeptendir ki bayramları yaşlı yakınlarımız ve en önemlisi çocuklarımız ayrı bir sevinç, ayrı bir mutlulukla karşılarlar. Bayramlarda yaşlı yakınlarımızın ellerini öpmeyi, çocuklarımızı mutlu etmeyi ihmal etmemeliyiz" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, dini bayramlarda, manevi duyguların yoğunlaştığını, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığını, dostuk ve kardeşlik duygularının arttığını vurguladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayınlayan Zihni Aldırmaz, "Dini bayramlarımız toplumsal dayanışmanın öneminin çok daha iyi kavrandığı günlerdir. Bayramlarda öne çıkan gelenekler toplumumuzun temel yapısını oluşturur. Yaşlılara saygı gösterilir, çocuklar sevindirilir, küskünler barışır ve komşuluk dayanışması en üst noktaya çıkar. Bayramlarda insanlarımızın yüreği sevinçle dolar. Kurban Bayramı'nı bu duygularla, huzur ve kardeşlik içinde kutlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Kurban Bayramı'nın kardeşlik duygularını artırdığını ve yardımlaşma duygularını harekete geçirdiğini vurgulayan Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:

"Her bayram olduğu gibi bu bayramda da milli manevi duygularımız ön plana çıkmakta, bayramlar milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Bayramlarda bütün kırgınlıklar bir kenara bırakılır, sevgi, barış ve hoşgörü duyguları ön plana çıkar. Bu bayramda sıkıntılardan arınıp toplum olarak birbirimize karşı daha fazla hoşgörülü olmalı, dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sevdiklerimizle hep bir arada, sevgi dolu nice bayramlar diliyor, tüm İslam dünyasının, Türk milletinin ve değerli Adanalı hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir" dedi.

Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa barış getirmesini temenni eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Bayramın ülkemize, İslam alemine ve dünya halkına huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bayramda küskünlükler sona ermeli birlik ve beraberlik en üst seviyeye çıkmalıdır. Kurban Bayramı'nın başta milletimiz olmak üzere tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Kurban Bayramı kardeşlik, dayanışma ve paylaşma bayramıdır" dedi.

Dini ve milli bayramların özelde insanların, genelde toplumların gelişim süreçlerinde oldukça özel ve önemli olduğunu belirten Öztürk, "Bayramları toplumun her kesiminin aynı ruh ve heyecan içerisinde kutlaması toplumsal barışın, paylaşma duygusunun en yüksek düzeyde hissedilmesiyle mümkündür. Böylesi özel ve önemli bir günde 75 milyon vatandaşımızın her birinin aynı ruh ve heyecan içerisinde kutladığı bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın sevinç ve heyecanı içerisindeyiz" diye konuştu.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, insani değerlerin üst seviyede yaşandığı dini bayramların, toplumsal yaşam için vazgeçilmez önem taşıdığını belirtti.

Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, insani değerlerin üst seviyede yaşandığı dini bayramların, toplumsal yaşam için vazgeçilmez önem taşıdığını kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar, sosyal dayanışma ve barış şuurunun fertlere kuvvetle hakim olduğu günlerdir. Dargınların kucaklaşması, aralarında kin, nefret bulunan kabile, aile ve şahısların, düşmanlık ve husumet duygularının sevgiye dönüşmesi, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi göstermesi, hastaların ziyaret edilmesi, verilecek küçük hediyelerle çocukların gönüllerinin alınması, hısım ve akrabanın bir kere daha yeniden kaynaşması, genellikle bayram günlerinde mümkün olmaktadır. Bu duygularla tüm Sarıçamlı, Adanalıların ve tüm Müslümanların Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Huzur, sağlık ve mutluluk içinde nice bayramlarda buluşmak umuduyla, saygı ve sevgilerimi sunuyorum"

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, bayramların, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı özel günler olduğunu ifade ederek, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Arıkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"'Bayramlarda görülen birlik, hoşgörü, müşterek hareket eğiliminin, vatandaşlarımızın birbirine göstereceği sevgiyle birleşmesi, muhatabı olduğumuz sorunların çözümü için, kalıcı, sağlam ve etkili bir çıkış yolunu inşa edeceği iyi bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Çukurova ilçe halkımız olmak üzere tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyor; Bayram'ın ulusumuza, tüm insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini diliyorum."

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, art arda kutlanacak Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Sümer, mesajında, "Toplusal barışın inşa edilmesinde önemli rolü olan dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı'nda dostlukların pekişmesi, kardeşlik duygularının üst seviyeye çıkması ve dargınlıkların, küskünlerin sona ermesi için yakalayacağımız fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Kurban Bayramı ulusumuzun dayanışma gösterdiği günlerden biri olmasıyla da önem taşımaktadır. Kurban Bayramı'nın anlamına uygun hoşgörü ve barış ortamı içinde geçirilmesini diliyor, vatandaşlarımızı kırgınlıkları geride bırakmaya çağırıyorum" dedi.

Adana İl Müftü Vekili Sezai Erdal, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza,

toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincimizin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimi" ifadelerini kullandı.

Erdal, bayramların, giderek yitirilen sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin yeniden kazanılması sağladığını kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkan sağlayan özel günlerdir. Başta milletimiz olmak üzere, İslam aleminin Kurban bayramını tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Zihni Aldırmaz Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title