Haberler

Kurban Derisi Tartışması

Manisa Ticaret Borsası'na bağlı Canlı Hayvan Borsası'nda bayramın birinci günü Türk Hava Kurumu (THK) görevlilerinin 208 deriyi makbuz vermeden, polis nezaretinde aldığı iddiası tartışma konusu oldu. Borsa Başkanı Arif Koşar ''Söz konusu derileri törenle verecektik. Ancak THK görevlilerinin derileri saymadan ve makbuz kesmeden alması bizi rencide etti'' dedi. THK Manisa Şubesi Başkanı Hatice Gümüşdere de ''Derileri almak için polisi aradık. Arkadaşlarımız derileri alırken makbuz kesmemiş. Biz daha sonra makbuzları kesip, Borsa'ya vereceğiz'' diye konuştu.

Bu yıl deri toplama işinde meydana gelen aksaklıklar THK ile Ticaret Borsası'nı karşı karşıya getirdi. Bayramın birinci günü Canlı Hayvan Borsası'nda yapılan kesimler devam ederken, öğleden sonra derileri almak isteyen THK görevlileriyle borsa yetkilileri arasında anlaşmazlık çıkınca alana polis çağırıldı. İddialara göre o saate kadar toplanan 208 deri polis nezaretinde THK'nin kamyonuna yüklenerek götürüldü. Bu durum Ticaret Borsası yetkililerinin tepkisine neden oldu. Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, derilerin zaten THK'ya verilmek üzere toplandığını, ancak görevlilerin acele etmesi nedeniyle sözkonusu durumun yaşandığını söyledi. Piyasada tanesi 2- 3 YTL olan derilere hiçbir çalışanının tenezzül etmeyeceğini vurgulayan Koşar, ''Bizi gerçekten rencide ettiler. THK'ya değil, yöneticilerine kırgınız. Yangından mal kaçırır gibi derilerin alınması oradaki arkadaşlarımızı da incitmiştir. Ben ve birçok yönetici arkadaşım zaten derileri THK'ya bağışladık. Ancak alanda insanlar kalabalık bir şekilde sırada beklerken, THK görevlilerinin üstelik tüm hayvanlar kesilmeden derileri acele almak istemesi ortaya bu istenmeyen tabloyu çıkardı. Biz toplanan derileri törenle yetkililere teslim etmeyi planlarken böyle bir durumla karşılaştık. Bize tören bile yaptırmadılar'' diye konuştu.

THK Manisa Şubesi Başkanı Hatice Gümüşdere de Canlı Hayvan Borsası'nda yaşanan tatsızlık konusunda Borsa Başkanı Arif Koşar'la görüştüklerini belirterek, ''Görevliler derileri alamayınca polise haber verdik. Daha sonra söylenenlere göre 208 adet deri alınmış. Biz makbuz karşılığında 26 deri almıştık. Ancak arkadaşlarımız 208 adet olduğu belirtilen derileri alırken makbuz kesmemiş. Bu makbuzlar daha sonra kesilecek'' dedi.

Ertan KORKMAZ/MANİSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title