Haberler

Kurban Bayramı'nda Et Tüketimine Dikkat

Kurban Bayramında etin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiğini belirten Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, etin kesildikten sonra 24 saat bekletilip, öyle tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramında etin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiğini belirten Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, etin kesildikten sonra 24 saat bekletilip, öyle tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Ayşegül Keskinkılıç, Kurban Bayramı öncesi et tüketimi ve saklanma koşullarıyla ilgili bilgi verdi. Kurban Bayramında tatlı tüketimi ile birlikte et tüketimin de arttığını vurgulayan Keskinkılıç, "Kurban bayramında tatlı tüketimi ile birlikte et tüketiminin de artması, kalp damar hastalığı, yüksek kolesterolü ve diyabeti olanlar için risk taşımaktadır. Özellikte sakat et tüketilmesi risklidir. Bu kalp damar hastaları için oldukça risk taşıyor. Özellikle karaciğerde zararlı maddelerin birikimi olduğu için besin zehirlenmelerine yol açabileceğinden sakatat tüketimini tavsiye etmiyorum" dedi.

Etin kesildikten sonra aynı gün içerisinde tüketilmemesi gerektiğini aktaran Keskinkılıç, "Etlerde 24 saat boyunca ölüm sertliği dediğimiz sindirim rahatsızlığına yol açan bir takım özellikler bulunuyor. Et 24 saat bekletilip ve daha sonra tüketilmelidir. Pişirme yöntemleri olarak kızartma ve kavurma tarzı tercih edilmemeli. Et, fırında, ızgara, sebzeli ve haşlama şeklinde yemeklerle tüketilmelidir" diye konuştu.

Etin saklanma koşulları hakkında bilgi veren Keskinkılıç, "Eti buzdolabında ortamında 3 gün muhafaza edebiliriz. Buzlukta eksi 2 derecede 3 hafta muhafaza edilebilir, derin dondurucu da ise 3 aya kadar saklanabilir. Daha fazlası önerilmez. Dondurulan etleri çözerken mikro dalga fırın ve soğuk su altında çözdürmeliyiz. Çözülen eti kesinlikle tekrar dondurulmamalıyız. Eti kavururken ve pişirirken kendi yağı haricinde tere yağ, iç yağ ve kuyruk yağı kesinlikle eklenmemelidir. Kısık ateşte kendi suyunda pişirilmelidir" ifadelerinde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Keskinkılıç Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title