Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı yaklaşırken Almanya'da Müslümanlar kurbanlık satın almak için çiftliklere akın ediyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken Almanya'da Müslümanlar kurbanlık satın almak için çiftliklere akın ediyor.

Köln kenti yakınlarındaki Brühl kasabasında çiftlik ve mezbaha işleten Birdal Demirbaş, bayramda 500 kurban kesmeyi planladıklarını, şimdiden bu kurbanların tamamına yakının satıldığını söyledi.

Demirbaş, özellikle büyük şehirlerde yaşayan Türkler başta olmak üzere Müslümanların, Kurban Bayramı'nda çiftliklere yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, kurbanlıklara olan talebi karşılamakta zorlandıklarını ifade etti.

Babasının 25 yıl önce kurduğu mezbahada Kurban Bayramı'na 4 ay kala çalışmaya başladıklarını dile getiren Demirbaş, "Hayvanların hepsi özellikle kurban için seçiliyor. Sağlıklı olması, kuyruğu, dişi, ayakları her şeyi kesinlikle sağlam olmalı. Ona göre hayvanlarımız seçiliyor. Kurban Bayramı yaklaşınca buraya getiriyoruz, vatandaşlarımız burada kurbanlıklarını ayırıyorlar, damgalanıyor, kurban günü de bayram namazından sonra kesime başlıyoruz" dedi.

Kurban Bayramı yaklaştığında fiyatların diğer günlere göre arttığını vurgulayan Demirbaş, kurbanlıkların çok sıkı kontrolden geçtiğini vurguladı.

Demirbaş, bir kurbanlık için 220-230 avroyu gözden çıkarmak gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kaliteli, kurbana uygun, sağlıklı olması şart zaten. Fiyatlar kalıbına, büyüklüğüne göre değişiyor. Hayvanlarımız zaten buraya gelmeden önce veteriner kontrolünden geçiriliyor. Buraya geldikten sonra tekrar veteriner kontrol ediyor ve kesildikten sonra tekrar veteriner kontrolünden geçiriliyor. Yani üç-dört kontrolden geçiyor hayvanlarımız. O yönden vatandaşlarımız rahat olabilirler" ifadesini kullandı.

Kurban bayramında 10'u kasap 10'u ise yardımcı personel olmak üzere 20 kişi çalıştığını söyleyen Birdal Demirbaş, bu yıl sahip oldukları kapasitenin üstünde bir taleple karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title