Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, Kurbankent'te denetimde bulundu

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çavuşbaşı'nda kurulan Kurbankent'te zabıta ekipleri ve veteriner hekimlerle denetimde bulundu.

Denetimin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çelikbilek, bölgenin genel temizliğini ve alana getirilen hayvanların kurbanlık vasfına uyup uymadığını kontrol ettiklerini söyledi.

Kurdukları alanın İstanbul'un en güzel alanlarından biri olduğunu belirten Çelikbilek, "Şu ana kadar burada hiçbir sıkıntının olmadığını gördük. Kurbankente, özellikle kurbanlık vasfı taşımayan hiçibir hayvan girmiyor. İlçedeki vatandaşlarımız buraya rahatlıkla gelip kurbanlıklarını alabilir. Belediye olarak burada kalanlara akşamları çorba ikram ediyoruz. Seneye de yemek vereceğiz" diye konuştu.

Çelikbilek, kurbanlıkların kaçma ihtimaline yönelik de "boğa yakalama timi" kurduklarını kaydetti.

"Kurban edilmeye uygun olmayan hayvanlar karantina çadırına alınıyor"

Beykoz Belediyesi veteriner hekimi Turgut Özdemir de vatandaşların kurbanlık alırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda şunları söyledi:

"Her hayvana ait veteriner sağlık raporunun bulunması gerekir. Küpeleri kontrol edilmeli. Hayvanın derisi parlak ve bütünlüğü bozulmamış, tüylerinin mat olmaması, doğal deliklerden anormal akıntılarının gelmemesi, ayaklarının topal ve kırık olmaması, çok zayıf olmaması, dişi ise gebelik muayenesinin yapılması, gözlerinin etrafı seçebilen etkiye tepki verebilen nitelekte olması, kulakların kesik olmaması, kurban olabilmesi için dini kurallara göre büyükbaşlarda 2, küçükbaşlarda 1 yaşını geçmiş olması lazım."

Özdemir, sağlık açısından kurban edilmeye uygun olmayan hayvanları karantina çadırına alındığını aktararak, bayram sonuna kadar tedavisinin yapıldığını, kesime izin verilmediğini kaydetti.

"Boğa yakalama timi" görev başında

Bu arada "boğa yakalama timi" de Kurban Bayramı'nın son gününe kadar görev başında olacak.

Kurbanlığın kaçması durumunda görevliler, olaya hemen müdahale ederek içerisinde anestezik madde bulunan iğnelerle hayvanı sakinleştirip yakalayarak sahibine teslim edecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title