Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak mesaj yayımladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak mesaj yayımladı.

Milletvekili Yel, mesajında, Tekirdağ halkının mutlu, huzurlu, sağlıklı, barış içerisinde bayram geçirmesini diledi.

Kurban Bayramı'nın bütün müminlerin İbrahimi bir arayışla Rablerinin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitler olduğunu ifade eden Yel, şunları kaydetti:

"Bu bayrama adını veren kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilahi emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakarlığın bir nişanesi, Allah'ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hal ile ifadesidir. Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür. Kurban, Allah'a, yüce ve ilahi olan her şeye yakın olma arayışıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramının, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna, barışa, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Başkan Albayrak ise, bayramlarda, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, kırgınlıkların unutulduğu, manevi duyguların en güzel şekilde yaşandığını aktardı.

İnanç, kültür ve geleneklerde önemli bir yeri olan Kurban Bayramı, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve toplumsal dayanışmanın günü olduğuna dikkat çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Yüksek manevi duygular içerisinde kutlayacağımız Kurban Bayramı'na, en büyük destekçimiz olan halkımız ile beraber girmenin mutluluğunu yaşıyorum. Barış, huzur ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde mübarek Kurban Bayramı'nın, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor ve bu mübarek bayramın hayırlar getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title