Haberler

Kurban Bayramı Kutlanıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tacettin Dergahı Sultan Camisi'nde kıldığı bayram namazının ardından eski BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tacettin Dergahı Sultan Camisi'nde kıldığı bayram namazının ardından eski BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

Bayram namazını Tacettin Dergahı Sultan Camisi'nde Kılan Destici, namaz sonrası burada vatandaşlarla bayramlaştı.

Destici, daha sonra partililerle 2009 yılında hayatını kaybeden BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

Burada Kur'an-ı Kerim okuyan ve dua eden Destici, Yazıcıoğlu'nun mezarına karanfil bıraktı.

Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk ve İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanların bayramını kutladı.

İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içinde bayrama girdiğini ifade eden Destici, "Özellikle Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümler katliam boyutuna varmış durumda. Batı'nın emperyalist küresel güçlerin, en çok da İslam dünyasının buna yeteri kadar ses vermemesini buradan kınıyorum. Bütün Müslümanlar buna üzülüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu gündemle ilgili toplanmamış olmasını kınıyor, bir an önce toplanarak Arakan'daki zulme dur demesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Destici, sadece Arakan'da değil Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Yemen, Doğu Türkistan ve Libya'da da maalesef Müslümanların kan ve gözyaşı içinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de hain ve katil PKK terör örgütünün bayram demeden saldırılarına devam ettiğini anlatan Destici, "PKK'ya karşı kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimiz var. Burada huzur içinde bayramı idrak ediyorsak bu oradaki güvenlik güçlerimizin mücadelesinin sonucudur. Onlara üstün muvaffakiyetler diliyorum. Terörle mücadele şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum. Ülkemizin terör belasından kurtulacağına olan inancımız tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Desteci, kutsal topraklardaki hacıların hac ibadetinin ve kesilen kurbanların kabul olmasını diledi.

Bayram tatili için yola çıkan sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulunan Destici, dikkat artıkça acı ve kayıpların azalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

title