Haberler

Kurban Allah'a Teslimiyettir

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Kurban Bayramı'nın tüm İslam Alemi'ne huzur, barış ve birlik beraberlik getirilmesini temenni ederek, "Kurban, Allah'a teslimiyetin ifadesidir. Ancak bu teslimiyet sadece Rabbimize olmalıdır" dedi.

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Duman, Kurban Bayramı'nın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim'in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla ibadetlerini yerine getirdikleri ve bu şuurla neşe doldukları mübarek vakitlerdir. Kurban, Allah'a teslimiyetin ifadesidir. Ancak bu teslimiyet sadece Rabbimize olmalıdır. Bugün üzerinde durmamız gereken, teslimiyetimizi ne kadar Rabbimize yöneltmekte olduğumuzdur" dedi.

Duman mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün muhasebesini yapmamız gereken nefislerimizin zafiyetlerine, heva ve heveslerimize ne kadar esir olduğumuzdur. Teslimiyet ruhundan yoksunlaştıkça Müslümanların hangi belalarla, hangi fitnelerle, hangi desiselerle karşılaştığı, bunların neticesinde Allah'ın lütfettiği kurban kanı yerine nice mümin kanının aktığı artık fark edilmelidir. Bunun içindir ki, kesilen her kurban, akan her kurban kanı, yüzyıllar boyunca varlığımızın bekası için verdiğimiz kurbanları hatırlatmalı, yüreklerimizi bu ateşle yakmalı, önümüzü kuvvetli bir ışıkla aydınlatmalı ve müminlerin kanlarının akmasını önlemeli, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşını dindirmelidir. Kurban Bayramı müminleri birliktelik şuuruna erdirmeli, mümin gönüller İslam'ın barış mesajını kavramalı ve 'ancak müminler kardeştir' düsturunca kardeş ve ümmet olma bilincine ermelidir. Ülkemizde yaşanan ve milletimizi derinden yaralayan hadiselerin yaşandığı bu günlerde birlik ve beraberliğimizin korunmasının önemini bir kez daha anlamalıyız, vatanımız uğruna şehit olan kardeşlerime Allah'tan Rahmet, ailelerine ve Aziz Türk Milletine Başsağlığı diliyorum. Mübarek topraklarda Hac Farizasını yerine getirirken yaşanan elim kaza nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza ve diğer ülke vatandaşlarına Cenab-ı Allah'tan Rahmet, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızın ve Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; bayramın başta ülkemiz olmak üzere Alem-i İslam'ın ve topyekün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Memur Sen Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
title