Haberler

Kural, Öğrencilerle Biraraya Geldi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, yaşanabilir bir çevre için Adıyaman'da öğrencilerle bir araya geldi.

Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Gezginler Kulübü Derneği Kurucu Başkanlığını da yapan Prof. Dr. Orhan Kural, geleceğin büyüklerine temiz bir toplumun nasıl meydana geleceğini açıkladı. Adıyaman'da ciddi çevre problemleri olduğunu belirten Kural, kış aylarında Adıyaman'ın hava kirliliği yaşadığını belirterek, Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar'a hava kirliliğinin önlenmesini anlatan bir kitap hediye etti. Konferansa Vali Ramazan Sodan, Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre bilincinin herkese aşılanması gerektiğini ifade eden İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, çevre ve insanlar adına vatandaşlık görevini yaparken hakkında birçok açıldığını söyledi. Kural, hava kirliliğini önlemek için büyük çabalar sarf ettiğini kaydederek, "Hava kirliliği konusunda ben çok büyük mücadeleler veriyorum. Bunun için birçok tehditle karşı karşıya kaldım. Kömürlerin paketlenerek standartlarına uygun bir şekilde piyasaya sunulmasını istedik. Bu sorunu da kısmen aşmış durumdayız. Buradaki sorunlardan bir diğeriyse Atatürk Barajı'nın kirlenme riskidir. Zira arıtma tesisi burada yoktur. Bütün bunlar kent için ciddi problemlerdir" diye konuştu.

İllerin yerel yöneticilerine futbol takımlarına destek vermemeleri konusunda ricada bulunan Kural, "Belediyelerin görevi profesyonel futbola destek çıkmak değildir. Çocuklar takımların maç kazanmasını mı ister, yoksa etrafında ağaçlar ve güzel bir havayı teneffüs etmek mi ister. Tabii ki güzel bir çevreyi isterler" şeklinde konuştu.

Herkesin vatandaşlık görevini her ne pahasına olursa olsun yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Kural, "Önce herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. Herkesin vatandaşlık görevi vardır ve bunları yerine getirmek zorundadır. Ben üzerime düşün görevi yaptığım için hakkımda onlarca dava açıldı. Ama her defasında ben haklı çıktım" diye konuştu.

Ayrıca konferansta yaşanabilir bir çevre için verdiği konferanstan dolayı Vali Ramazan Sodan, Prof. Dr Orhan Kural'a taktir belgesi verirken, konferans sonrasında Prof. Dr. Kural öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Konferans katılımcıların temiz bir çevre için ettikleri yemin sonrasında noktalandı.

(KB-OÇ-Y) 08.06.2008 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title