Haberler

Kuraklık İçme Sularına da Yansıdı

Aydın'ın Söke İlçesine Bağlı Köylerde Kuraklık Nedeniyle İçme Suyu Sıkıntısı Çekilmeye Başlandı.

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı köylerde kuraklık nedeniyle içme suyu sıkıntısı çekilmeye başlandı. Gurup içme sularından faydalanan köyler kuraklık nedeniyle depolarını ayırmaya giderken, içme suyu sıkıntısını çözmesi beklenen sondaj çalışmalarına da devam ediliyor.

Söke'ye bağlı Pamukçular Köyü daha önce Nalbantlar Köyü ile paylaştığı grup içme suyundan ayrılarak kendi başına 100 tonluk su deposu yaptı. Kuraklık endişesi ile diğer köylerinde gurup depolarından ayrılmak istediğini belirten Pamukçular Köyü Muhtarı Mustafa Tanyeri, halkın kuraklık nedeniyle büyük endişe içerisinde olduğunu söyledi. Köylerinde suyun 52 metreden çıkarıldığını ifade eden Tanyeri, bundan sonra Pamukçular köyü olarak içme sularından başka köylere faydalandırmayacaklarını belirtti.

Diğer taraftan Söke'ye bağlı grup içme suyu kullanan Karacahayıt ve Çalıköy köyleri de içme suyu şebekesini ayırmak için çalışmalar başladı. Çalıköy yakınlarında Avdamı mevkiinde sondaj çalışmaları yapılırken, 54 metrede saniyede 2 buçuk litre suyun bulunduğu bildirildi. Sondaj çalışmalarından olumlu sonuç alan köyler sevinirken, grup su deposu kullanan diğer köylerinde sondaj çalışması başlatacakları öğrenildi.

Sondaj çalışması yapılan köylerde incelemelerde bulunan Söke AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Akif Pala, Söke'ye bağlı bütün köylerin suya kavuşacağını söyledi. Köylere daha iyi hizmet götürmek için çaba sarf ettikleirni ifade eden Pala, "Pamukçılar Köyünün su şebekesi ile su deposu yapımı 100 bin YTL'ye mal oldu. Biz AK Parti olarak 'susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacak' parolasıyla yola çıktık. Ve bu parola doğrultusunda içme suyu olmayan hiçbir köyümüz kalmayacak. Biz il genel meclisi olarak su sorununa çare arıyoruz. İnşallah yaptığımız çalışmalarla bu sorun ortadan kalkacak" dedi.

(LT-İK-YK)

01.04.2007 19:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title