Haberler

Kuraklığa Karşı "Damlama Sulama" Önerisi

Muğla'nın Milas İlçesi Ziraat Odası'nda Görevli Ziraat Mühendisi Serdar Baltacı, Damlama Sulama Sisteminin Çok Büyük Su Tasarrufu Sağladığını Bildirdi.

Muğla'nın Milas ilçesi Ziraat Odası'nda görevli ziraat mühendisi Serdar Baltacı, damlama sulama sisteminin çok büyük su tasarrufu sağladığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Baltacı, bu sistem sayesinde ürünlerde daha fazla verim elde edileceğine dikkat çekti. Damlama sulama sisteminin özellikle sebze üreticilerine çok büyük yarar sağlayacağını ifade eden Baltacı, "Salma şeklinde sulama son derece ciddi su sarfiyatına neden oluyor. Aynı zamanda ürünler de ihtiyacından fazla sulanınca verim düşüklüğü gözlemlenebiliyor. Birçok gelişmiş tarım bölgesinde damlama sulama sistemine geçildi. Bir an önce Milas'ta da bu sisteme geçilmesi gerek. Oda olarak çiftçilerimize bu konuda yardımcı oluyoruz. Salma sulama sisteminde bir kuyudan bir çiftçimiz yararlananırken, sulama sisteminde bir kuyudan 3 çiftçi yararlanabilir. Bu sistem, işgücü, enerji ve zamandan tasarruf sağlıyor" dedi.

(MH-ATA-SÇ-Y)

08.08.2007 16:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title