Haberler

Kurak Hava Fındık Rekoltesini Daha da Düşürdü

Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: "Son zamanlarda havalar kurak gitti, daha önce açıklamış olduğumuz 484 bin ton rekolte de yüzde 15 20 arasında kuraklıktan zarar görerek 400 bin tona kadar düştü"

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Son zamanlarda havalar kurak gitti, daha önce açıklamış olduğumuz 484 bin ton rekolte de yüzde 15-20 arasında kuraklıktan zarar görerek 400 bin tona kadar düştü" dedi.

Cörüt, makamında düzenlediği basın toplantısında, fındık rekoltesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgede rekoltenin olumsuz hava koşulları nedeniyle günden güne düştüğünü belirten Cörüt, "Temennimiz rekoltenin daha da düşmemesi" diye konuştu.

Sıcak hava nedeniyle bahçelerin adeta harap olduğunu ifade eden Cörüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda havalar kurak gitti, daha önce açıklamış olduğumuz 484 bin ton rekolte de yüzde 15-20 arasında kuraklıktan zarar görerek 400 bin tona kadar düştü. Bu rakamdan da eminiz, 20-25 ziraat mühendisi arkadaşlarımızla bahçeleri geziyoruz. Bahçeler tamamen harap olmuş durumda. Bu tablo ortadayken bazı kurumlar da rekolte açıklayarak üreticilerin ve kamuoyunun kafasını karıştırıyor. Bizim yaptığımız rekolte çalışmaları her yıl olduğu gibi üniversitelerle ortak yürütüldü. Üniversitenin yapmış olduğu bu çalışmaya inanmamak mümkün değil. İnanmayan insan varsa da onlar kendilerini inkar ediyorlar."

Cörüt, her zaman üreticilerin yanında olduklarını vurgulayarak, üreticiden ürününe sahip çıkmasını istedi. - Ordu

Kaynak: AA / Ekonomi

Uğur Cörüt Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title