Haberler

Kur'an yakmak isteyen Danimarkalı ırkçı siyasetçiye 4 ülke izin vermedi

Güncelleme:

Göçmen karşıtlığı ile bilinen ve gösterilerde Kur'an-ı Kerim'i yakmak isteyen Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'a, Belçika, Fransa, Almanya ve İsveç gösteri için izin vermedi.

Göçmen karşıtlığı ile bilinen ve gösterilerde Kur'an-ı Kerim'i yakmak isteyen Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'a, Belçika, Fransa, Almanya ve İsveç gösteri için izin vermedi.

Paludan, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de provokatif gösteri düzenlemek istedi.

Kendi internet sitesinden duyuru yapan Paludan, Molenbeek semtinde Kur'an-ı Kerim'i yakacağını belirtti. Belçika polisi de Paludan'ın belirttiği yer ve saatte ekip bulundurdu.

Paludan, duyurduğu saatte Molenbeek'e gelmedi. Paludan'ın, Molenbeek'te bir öğretmenin öğrencilerine Hz. Muhammed'e hakaret içeren bir karikatürü göstermesinden sonra açığa alınması nedeniyle bu semti seçtiği belirtildi.

Molenbeek Belediyesi'nin Paludan'ın eylemini haber alınca bölgeye girmesini yasakladığı, gelmesi halinde çıkarılması için polis ekiplerinin gönderildiği bildirildi.

Fransız Marianne dergisinin haberine göre de Danimarkalı aşırı sağcı Paludan, başkent Paris'te ülkeye giriş yasağına uymamaktan dün gözaltına alındı ve daha sonra sınır dışı edildi.

Paludan'ın gözaltına alınmadan önce Paris'teki Champs-Elysee Caddesi'nin yakınlarında Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminde bulunacağı belirtilen haberde, Paludan'ın 10 Kasım akşamı başkente geldiği kaydedildi.

İsveç'teki aşırı sağcı gazete Samnytt'in haberinde, Paludan'ın Paris'te gözaltına alınırken Danimarka İstihbarat Servisi PET'e "Yardım edin beni öldürecekler" yazan mail gönderdiği aktarıldı.

Irkçı provokatör ekim ayı sonunda Almanya'nın başkenti Berlin'de göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln ilçesindeki Sonnenalle Caddesi'nde bir gösteri yapmak istemişti.

Alman makamları, 27 Ekim'de Berlin Tegel Havalimanı'na gelen Paludan'a ülkeye giriş izini vermemişti.

Uçaktan inmeden Danimarka'nın başkenti Kopenhagen'e dönen Paludan, ertesi gün tekrar Berlin'e girmeye çalışırken gözaltına alınmış ve ardından sınır dışı edilmişti.

Alman basına göre Paludan'ın yarın tekrar Berlin'e gelerek bir gösteri düzenlemeyi planladığı bildirildi.

Malmö kentinde ağustos sonunda Kur'an-ı Kerim'i yakmak isteyen Paludan'ı İsveç makamları sınırdan geri çevirmiş, daha sonra ülkeye iki yıl giriş yasağı getirmişti.

Bu arada Paludan'ın, babasının İsveç vatandaşı olmasından dolayı geçen ay İsveç vatandaşlığı için yaptığı başvurusu kabul edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Belçika Fransa İsveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title