Haberler

'Kupayı Kazanabiliriz'

Euro 2008 Heyecanı İçin Geri Sayım Başladı. Türkiye İlk Sınavını 7 Haziran'da Portekiz Karşısında Verecek.

EURO 2008 HEYECANI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI. TÜRKİYE İLK SINAVINI 7 HAZİRAN'DA PORTEKİZ KARŞISINDA VERECEK.

Euro 2008 maçlarını yorumlayacak olan Çakar, Üstel ve Kanat'la bir ön değerlendirme yaptık ve Euro 2008'in en güçlü adayı kim, Türkiye'nin şansı ne konuştuk. Takımın en büyük eksiğinin savunmada olduğunu belirten üçlü, 'Hücum futbolu oynarsak fark yeriz. Ama bu turnuvada şans faktörü çok önemli, Türkiye gruptan çıkıp, kupayı alabilir,' diyor.

Euro 2008'in başlamasına sayılı günler kaldı. Genel bir değerlendirme yapsak, Türkiye'nin şansı nedir?

- Aziz Üstel: Benim kişisel görüşüm Türkiye'nin şansının Fatih Terim'le doğru orantıda olduğu. Terim'in sahaya çıkaracağı takım ve vereceği taktikle doğru orantılı. Ben bir Uruguay maçı seyrettim, saçımı başımı yoldum. Tarifsiz kederler içindeydim. Benim için Terim'in ne yapacağı, sahaya nasıl bir takım çıkaracağı ve nasıl oynatacağı çok önemli.

- Kazım Kanat: Ben de ortada bir Fatih Terim sorunu olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim, İtalya'dan devlet nişanı aldıktan sonra Fatih Terim olmaktan çıktı, tanrılaştı. Terim'e Mesut Yılmaz, 'Başbakan olursunuz inşallah,' dedi. O da 'Neden cumhurbaşkanı değil?' diye yanıt verdi. Biz tekerlek kırılmadan önce ona yol gösterdik, bize tavır aldı. 'Ben eksilerden artı yaparım, en doğru ben bilirim,' dedi. Defansa aldığı oyuncular sakat. Sağlık sorunu olan bir insanı takıma alıyor. Galatasaraylı Servet sakat, ama en önemli stoper olarak takımda. Gökhan da aynı şekilde. İki stoper de facia. Sanki Türkiye'de oyuncu bitti.

- Ahmet Çakar: Bakın iki tane çok önemli gerçek var. Biri mistik bir yaklaşımdır. Her turnuvada mutlaka mistik bir takım öne çıkar. Hiç beklenmeyen, turnuva öncesi bahis şirketlerinin çok az ihtimal verdiği bir takım çıkar, finale kadar gider. Bu hep böyle olmuştur. Örneğin Yunanistan. Üç yıl önce Çek Cumhuriyeti, daha önce Danimarkalılar plajdan gelip dünya şampiyonu oldular. Bu, niye bu yıl biz olmayalım. İkincisi; bu turnuva bir yazı tura turnuvasıdır. Çünkü teorik olarak hiçbir maçı kazanmadan Avrupa şampiyonu olma şansınız var. Tuhaf geliyor olabilir. Ama gruptaki bütün maçları beraber bitirip kupayı alabilirisiniz. Üstelik hiç gol de atmanıza gerek yok. Denk gelir gruptan çıkarsınız. Çeyrek final 0-0 biter. Penaltılarla geçersiniz. Yarı final de 0-0 biter, aynı şekilde yine penaltılarla geçersiniz. Finale gelirsiniz aynı şekilde kupayı alırsınız.

Şimdi Türkiye'nin olduğu grup için neler söyleyeceksiniz. Fatih Terim, 'Zor bir gruptayız,' dedi.

- A.Ç: Hayır, tam tersi. Size sekiz tane takım söyleyeceğim ve bunlardan bir tanesi illa final oynayacak. Bizim grubun dördü ve Almanya, Avusturya, Hırvatistan, Polonya. Bu sekiz takımdan biri eşleşme gereği final oynayacak. En favori, Almanya ile Portekiz gözüküyor. Peki ya denk gelirse ve Almanya ile Portekiz çeyrek final oynayıp birbirini kırarsa... Bana göre çekebileceğimiz en iyi sekizli grubu çektik. Artı Dünya Kupası'nı hatırlayın. Kosta Rica, dakika 88, boş kaleye sizin bir hanımefendi olarak atabileceğiniz golü, onların futbolcusu atamadı ve kazandık. Dolayısıyla bu işte şans faktörü çok önemli.

İskelet takımın hâlâ kurulamaması da eleştiriliyor.

- A.Ç: Avrupa Şampiyonası'nda en kötü defansa sahip takım uzak ara biziz. Bundan dolayı da kızmıyorum. 30 küsur yaşındaki Emre tekrar takımda oynamak zorunda kalıyor. Şu an takımın yumuşak karnı defansın göbeği. Servet, Türkiye'nin Mesih'i ilan edildi. 'Aman Sevet iyileş de Türkiye'yi kurtar,' deniyor. Servet öyle çok büyük bir oyuncu da değildir. Bir Bülent Korkmaz asla etmez.

Seçilen oyuncuları çok da doğru bulmuyorsunuz anladığım kadarıyla.

- A.Ç: Bana göre tek tartışılacak isim Nobre. Al oynatma, bir gün lazım olur.

- K.K: Ümit Karan ve Mehmet Yıldız olmalıydı. Semih'in takımda ne işi var. Her gol kralı olan geçmişte milli takıma giremiyordu. Ali Osman vardı her yıl gol kralıydı. Bir kere milli olamadı. Volkan, Rüştü'nün korkusundan oynayamıyor. Fatih Terim iyi oyunculara sırtını döndü. Kendi yaratacağı kahramanları aldı. Emre Belözoğlu'nu kazanmak adına Yıldıray'ı kaybetti. Altıntop kardeşler aynı şekilde. Fatih Tekke'yi niye almazsın!

Uruguay maçını nasıl buldunuz?

- A.Ü: Hâlâ Servet'i bekliyoruz. Gökhan'la, altı ay öncesine kadar Ankaragücü'nde oynayan Emre diye genç bir delikanlı ve Galatasaray'ın bile 'Bende oynamasın,' deyip gönderdiği üç tane stoper var. Futbol olarak Türkiye çok da güven uyandırmıyor.

Yabancı basın 'Türkiye Euro 2008'e hazır değil' diye yazdı.

- A.Ç: İlk golü yediğimiz her maçı bence farklı kaybederiz.

- A.Ü: Ahmet'in söylediğinin altında Fatih Terim felsefesi yatıyor. 6-0'lık Fenerbahçe yenilgisi hatırlayın. Fatih Terim o takımın başındaydı. O maçta Galatasaray fena oynamadı. Ama Terim öyle bir top oynattı ki takıma, takım ya Allah Bismillah 10 kişi birden karşı tarafa yığıldı. Terim yine o felsefeyi benimserse, ilk golü yediğimiz maçta 5'lik oluruz.

- K.K: Hâlâ 'Hücum oyunu oynayacağım,' diyor. İyi bir savunma oynamadan, hücum olmaz. Fark yersin.

Peki favori takımınız var mı?

- A.Ç: Ben Fransa ve İspanya'dan çok umutluyum. Bir de her şeye rağmen İtalya. Ama gruptan kimin çıkacağı da çok önemli. Çünkü Hollanda, İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan'dan ancak biri finale çıkabiliyor. Diğer tarafta en babası görünen Almanya ve biz, rahatlıkla Almanya ile oynarız. Portekiz ile zaten oynayacağız. O yüzden hiç belli olmaz.

- A.Ü: Ben Portekiz'den çok ümitliyim. Öbür taraftan İspanya ve İtalya olabilir.

- K.K: Bu turnuva maçıdır ve turnuva maçlarında tahmin yapamazsınız. Yugoslavya'nın parçalanma döneminde, takım turnuvadan atılmıştı. Danimarka takımı plajdan geldi, turnuvaya katıldı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Şampiyonası futbolun cehennemi. Her an her şey olabilir.

Peki sizce takımda hangi futbolcular ön plana çıkar?

- A.Ü: En başta Arda, İngiltere'de oynayacağını söylüyor. Ama ben buna kesinlikle katılmıyorum. İngiltere'de oynama şansı bence sıfır. Mehmet Topal bence ön plana çıkar.

- K.K: Fatih Terim de onu çıkarmaz. Ama ben Arda'nın inanılmaz bir sürpriz yapacağını düşünüyorum. Bence dünyanın her yerinde oynar.

- A.Ç: Ben de Arda'nın İngiltere'de oynayabileceğini düşünmüyorum. Türkiye'den bir oyuncunun ön plana çıkması demek zaten Türkiye'nin üst tura çıkması gerek. Türkiye'nin ön plana çıkması da savunmayla

olacağı için bence ya bir savunma oyuncusu ya da kalecimiz ön plana çıkar.

- K.K: Kalecimiz zaten kesinlikle ön plana çıkacak. Kim oynarsa oynasın, önlerinde iki kazma stoper oynadığı sürece kalecilerin yıldız olma şansı var. O kadar fazla top gelecek ki 10 toptan yedisini kurtarır ve yıldız olabilir.

Sabah

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title