Haberler

Kupa Sahibini Buluyor

Güncelleme:

Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasında Beşiktaş, tarihinde ilk kez kupada finale çıkma başarısı gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşı karşıya gelecek.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak ve saat 20: 00'da başlayacak bu zorlu mücadeleyi hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Volkan Narinç yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Barış Şimşek.

Ligde istediği gibi bir sezon geçiremeyen Beşiktaş camiası, Ziraat Türkiye Kupası finaline adeta kilitlenmiş durumda.

Kötü giden sezonda kupayı alarak bir nebze moral bulmak isteyen siyah beyazlılar açısından Türkiye Kupası Avrupa Kupalarına katılma açısından da büyük önem taşıyor.

Final karşılaşması öncesinde siyah beyazlıların en büyük sıkıntısı ise savunma mevkisinde. Siyah beyazlılarda kart cezası nedeniyle İbrahim Toraman İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta cezalı olan İbrahim Toraman'ın yanı sıra, sakatlıkları süren Ersan Gülüm, Nihat Kahveci, Matteo Ferrari, Mert Nobre ve Hakan Arıkan final maçında forma giyemeyecek.

BELEDİYE İLKLERİN PEŞİNDE

Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nda finale adını yazdırarak büyük bir başarı yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesinde ise ilkleri başarmanın heyecanı bulunuyor. Maç öncesinde açıklamalarda bulunan lacivert turunculu takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş karşısında ellerinden mücadeleyi göstererek kupada şampiyonluğu hedeflediklerini belirtti. Öte yandan lacivert turunculular Ziraat Türkiye Kupas'nın kazandıkları takdirde tarihlerinde ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkı kazanacak.

Final öncesinde İstanbul BŞB cephesinde en büyük eksiklik ise finalde forma giyemeyecek isimler. Devre arasında Beşiktaş'tan kiralanan Holosko centilmenlik gereği oynatılmayacağı açıklanmıştı. Öte yandan takımın önemli isimlerinden Ali Güzeldal'da sakatlığı sebebiyle Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek bir diğer isim...

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

Rüştü

Ekrem

Aurelio

Sivok

İsmail

Necip

Hilbert

Simao

Quaresma

Guti

Almeida

İstanbul BŞB.

Behram

Rızvan

Marcin Kus

Serhat Akyüz

Gökhan Süzen

Zeki

Efe

Abdülkadir

Holmen

İbrahim Akın

Tum

STAT: Kadir Has Stadı

SAAT: 20: 00

HAKEM: Yunus Yıldırım

YAYIN: TRT 1

BEŞİKTAŞ'IN BELEDİYE KABUSU!

Maç öncesi dikkat çeken ayrıntılardan biri 2007-2008 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig'de yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı , Siyah Beyazlı takımın galibiyet sayılarında geride olması. Bugüne kadar iki takım 8'i lig 1'i kupa olmak üzere 9 maç oynandı. Bu maçların 4'ünü İstanbul Büyükşehir Belediyespor kazanırken, Beşiktaş 2 kez galip geldi. İki takım arasındaki 3 maç ise berabere bitti.

Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasındaki maçlar:

28. 10. 2007: Beşiktaş 0-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

22. 03. 2008: İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-1 Beşiktaş

27. 09. 2008: İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-1 Beşiktaş

27. 02. 2009: Beşiktaş 2-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

07. 08. 2009: İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-1 Beşiktaş

16. 01. 2010: İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-0 Beşiktaş (Türkiye Kupası)

10. 03. 2010: Beşiktaş 2-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

21. 08. 2010: Beşiktaş 0-2 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

30. 01. 2011: İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-1 Beşiktaş

SON 6 SEZONDA 4 FİNAL

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 6 sezonda en çok finale kalan takım Beşiktaş oldu. 2005-06 sezonunda finalde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek, 2006-07 sezonunda finalde K. Erciyesspor'u 1-0 yenerek, 2008-09 sezonunda finalde Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kupayı alan Beşiktaş bu sezon da finale kalmayı başardı. Ayrıca Beşiktaş kulüp tarihinde toplamda 15. kez finale kalmış oldu. Beşiktaş geride kalan 14 finalde 8 kez kupanın sahibi oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title