Haberler

Kumuçakos: "Türkiye'deki İç Gelişmeleri İzliyoruz"

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, 'Atina'nın Türkiye'deki İç Gelişmeleri Dikkatle İzlediğini' Söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, ''Atina'nın Türkiye'deki iç gelişmeleri dikkatle izlediğini'' söyledi.

''Atina'nın, Türkiye'de 22 temmuzda yapılacak seçimlerde, siyaset dışı ve daha başka müdahaleler olmaksızın, demokratik sürecin uygulanması ve Türkhalkının özgürce kendini ifade etmesini ümit ettiğini'' söyleyen Kumuçakos, ''Bunun tersi olması halinde, gelişmelerin, Türkiye'nin AB perspektifini deetkileyeceğini'' belirtti.

Sözcü,''Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğünü sorgulayan olası faaliyetlerde bulunmasının da AB perspektifine etkisi olacağını'' söyledi.

Kumuçakos, ''Seçimlerden sonra, Türkiye'deki yeni hükümetle de bölgede gerginliğin giderilmesi ve güven ortamının güçlendirilmesi yönünde işbirliği yapmayı ümit ettiklerini de'' kaydetti.

Türk-Yunan ilişkilerine de değinen Kumuçakos, Türkiye'nin Ege'deki ''Alışılagelmiş kaygı yaratan tavrının'' kararlı bir şekilde diplomatik veoperasyonel düzeyde ele alındığını belirtti.

Kumuçakos, ''Atina'nın Ankara'nın AB kriterlerine tam uyum sağlaması halinde tam üyeliğinden yana olduğunu'' vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title