Haberler

Kumsalda Öğrenciler, Denizde Dalgıçlar Çöp Topladı

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında öğrenciler kumsalda, dalgıçlar denizde çöp topladı.

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde, ' Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında öğrenciler kumsalda, dalgıçlar denizde çöp topladı.

Amasra Kaymakamlığı öncülüğünde ilçede yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Büyük Liman Plajı'nda temizlik çalışması yapıldı. Öğrenciler kumsaldaki çöpleri toplarken, Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı bağlı DEGAK-3 ekibi de denizde temizlik yaptı. 5 dalgıç dalış yaparak dipte bulunan cam şişe, pet şişe, araç lastiği, demir parçası ve diğer ev eşyaları gibi atıkları çuvallara doldurarak denizden çıkardı. DEGAK-3 ekibi, su altı kamerasıyla denizdeki kirliliği de görüntüledi.

Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, 5 Nisan Dünya Çevre Günü kapsamında güzel bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Kumsalda öğrencilerimiz temizlik yaptı. Denizde ise Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıç ekibi temizlik yaptı. Amacımız insanlarda çevre bilincini oluşturmak. Bilinçsiz vatandaşlarımız yüzünden denizlerimizin nasıl kirlendiğini göstermek istedik" dedi.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Özcan da Amasra'da kıyı ve deniz temizliği yaptıklarını söyleyerek, "Amacımız vatandaşlarımızın çevre bilincini kazanmasını sağlamaktır. Bakanlığımızın hedefi mavi bayrak sahibi plaj sayısını Avrupa ölçeğinde birinci sıraya yerleştirmektir. Denizden çıkardığımız çöpleri vatandaşlarımızın da görmesini sağlayarak, çevre bilincini yerleştirmek istedik" dedi. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Bartın Amasra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title