Haberler

Kumrulu Mucidin Gezen Uygur Oteli İstanbulda Yarışacak

ORDU'nun Kumru İlçesi'nde yaşayan İşadamı,İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal, 2 ayda çizdiği projesini 20 günde hayata geçirerek, 6 metrekarelik karavanı açıldığında 18 metrekarelik bir hale getirdi. Kamyon dorsesine yerleştirdiği ilginç karavan, 6'şar metrekarelik üç odanın birbirinin içine geçecek şekilde üst üste bindirilerek raylı sistemde yapıldı. NTV Televizyonunca tertiplenen ' Türkiye Mucidini Arıyor 'yarışmasının Karadeniz elemeleri

ORDU'nun Kumru İlçesi'nde yaşayan İşadamı,İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal, 2 ayda çizdiği projesini 20 günde hayata geçirerek, 6 metrekarelik karavanı açıldığında 18 metrekarelik bir hale getirdi. Kamyon dorsesine yerleştirdiği ilginç karavan, 6'şar metrekarelik üç odanın birbirinin içine geçecek şekilde üst üste bindirilerek raylı sistemde yapıldı. NTV Televizyonunca tertiplenen ' Türkiye Mucidini Arıyor 'yarışmasının Karadeniz elemeleri geçtiğimiz günlerde Trabzon'da düzenlendi.'Karadenizli Mucitler Yarışması'na da katılan Erçal, 50 aday arasından seçilerek İstanbul'daki finallere katılmaya hak kazandı. Ordu İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin, meclis üyelerinin böyle bir çalışma ile birincilik almasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Mucit bir meclis üyelerinin olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Şahin, 'Her zaman meclis üyemizin yanında olacağım. Çalışmaları herkese örnek olur temennisindeyim' dedi.

Önceki gün Trabzon'da düzenlenen 'Karadenizli Mucitler Yarışması'na katılarak 50 yarışmacı arasından ilk 5'e girerek İstanbul'daki finallere katılmaya hak kazanan Kumrulu İşadamı İsmet Erçal, karavanını Cumhuriyet Meydanı'na çekerek, 'Bu karavanımızın 12 Mayıs'ta açılışını yaptık ve Trabzon'da önceki gün düzenlenen yarışmaya katıldım. 50 aday arasından ilk beşe girdim. Bundan sonra belirlenecek olan bir tarihte İstanbul'daki finallere katılmak için İstanbul'a yola çıkacağız' dedi.

Bu projeyi özellikle yaylalardaki betonlaşmayı önlemek için yaptığını söyleyen Erçal, 'Yayla turizmini geliştirmek ve canlandırmak için, yaylalarda çirkin yapılaşmaların önüne geçebilmek için böylesi bir proje düşündüm ve yaptım. Şu anda 6 metrekare olan karavan evimiz, açıldığında 18 metrekare oluyor. Bunu hidrolik sistemde dönüştürdüğümüzde 5 kat yapacağız. Yani 10 metrekare, 50 metrekare olacak. Bunu TIR dorsesine yaptığımızda da 30 metrekare olan TIIR dorsesi üç kat büyüttüğümüzde 90, 5 kat büyüttüğümüzde 150 metrekare olacak. Denizlerdeki yatların yanında bu da kara yatı olabilir. Çok yakında seri üretime geçeceğiz, bunun için de patent müracaatını yaptık. Enine açılan bir karavan olduğu için Kızılay da büyük ilgi duydu. Bunu geliştirip otomatik hale getireceğiz, Şu anda manuel elle çalışıyor.

Karavanın şu anki maliyetinin 30 bin YTL. olduğunu söyleyen Erçal, geliştirildiğinde ve seri üretime geçildiğinde ortalama 20 bin YTL'ye satın alınabilecek. İçerisinde plazma televizyonu, buzdolabı, tuvaleti, banyosu, mobilyası, yatakları, mutfağı herşeyi olacak. Ağırlığı 2 ton ama alüminyum fiber kaplama yaptığımız zaman yaklaşık 600 kiloya kadar düşecek' dedi.

BEKİR AKKAYA *KUMRU

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title