Haberler

Kumru'da Taş Ocağı Tepkisi

Ordu’nun Kumru ilçesinde taş ocaklarını istemeyen 100 kişilik grup ilçe merkezinde tepkilerini dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

Ordu'nun Kumru ilçesinde taş ocaklarını istemeyen 100 kişilik grup ilçe merkezinde tepkilerini dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

Kumru'nun Güneycik Mahallesi sakinleri, mahallede faaliyet gösteren taş ocaklarına tepki göstermek amacıyla ilçe merkezine yürüdü. Güneycik'ten araçlara binen grup ilçe merkezine 1 kilometre kala araçlardan inip yürüyüş yaptı. Ellerinde pankartlarla belediye binası önünde güvenlik önlemleri altında açıklama yapan mahalle sakinleri taş ocaklarının kapanmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Murat Ankara'nın yaptığı açıklamada, taş ocağı araçlarının dar olan mahalle yolundan hızla geçtiklerini, bu durumun birçok defa kazaya sebebiyet verdiğini belirterek, yol üzerinde bulunan okuldaki öğrenci ve velilerinin tedirgin olduğuna dikkat çekti.

Gürültü ve toz kirliliği sebebiyle mahallelinin artık mahalleyi terk edecek noktaya geldiğini dile getiren Ankara, "Şirketin ruhsat aldığı alan yaklaşık 96 hektardır, bu 960 dönüme eşit bir alandır. ÇED raporunda projenin ekonomik ömrünün 45 yıl olduğu belirtilmektedir. Bu kadar büyük bir alanın yok edilmesi hem doğa hem de bizim için büyük bir tahribattır. Güneycik'te yaşamak bizim için imkansız bir hale gelecektir. Biz bunu istemiyoruz, çünkü bizim gidecek bir yerimiz yok. Hele de 45 yıl bu gürültüye, bu toza, pisliğe katlanmak istemiyoruz. Bizler sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz, bu bizim en doğal hakkımız; bu hakkı savunmak için elimizden geleni yapacağız. Bizler buralarda doğduk, buralarda büyüdük; çocuklarımız da buralarda, sağlıklı bir şekilde büyüsün istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kumru Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title