Haberler

Kumluca'nın Toptaş Köyüne Yapılaca Camiinin Temeli Atıldı...

Antalya'nın Kumluca İlçesinde Bağlı Toptaş Köyünde Yapılacak Olan Caminin Temeli Düzenlenen Bir Törenle Atıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bağlı Toptaş Köyünde yapılacak olan caminin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Törene Antalya Müftüsü Mahmut Yelesen, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Beykonak Belediye Başkanı Recep Turan, Kumluca Müftüsü Yusuf Demirbilek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “Avrupa ülkelerinde şehrin en görkemli binaları mutlaka mabetlerden oluşur. Bu anlamada çok sayıda köyün yol kavşağı üzerinde inşa edilecek bu cami, doğru bir kararın ürünüdür. Katkıda bulunanlara teşekkür ederim” dedi. Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner; “Böylesine kutsal bir yapının temel atma töreninde bulunmaktan son derece mutluyum. Bu caminin yapılmasına bizler sadece bir vesileyiz. Yüce Allah takdir etmişse bu cami yapılacaktır. Burada bulunmanız bile katkıdır. Hepimizin bu çorbada tuzu bulunsun” diye konuştu. Antalya Müftüsü Mahmut Yelesen ise ; “Bu günkü camilerimize bakınca bina olarak güzel. Ancak içindeki cemaat ise 1400 yıl önce ki peygamber modelinden çok uzak. Neden? Çünkü peygamber döneminde olduğu gibi her camide kadınlar için ayrı bir kapı var. Beş vakit namazın hiçbirisinde kadın cemaat yok. Ne kadar çalışmışsak da bunu başaramadık. Ama kadınlarımızın da camiye gelmesi için çalışmalarımız devam edecek. Peygamberimizden sonra kadınlarımızı ihmal etmişiz. Peygamberimizin modelinde cami okul, üniversite, hastane gibi bir çok faaliyetlerin gösterildiği bir alandı. Bizim çocuklarımızın neden bize benzemediğini düşünüyor musunuz? Benzemez çünkü cami kültürü olmayan bir anne baba çocuğuna ne kadar manevi eğitim verebilir. Camiye gelmeyen bir anne nasıl, Fatihler, Sütçü İmamlar yetiştirebilir. Bayrak, minare ve ezan bunlar birbirine aşık üç ayrı değer yargılarımızdır. Hürriyet olmadan ibadet olmaz. Yüce Allah minarelerimizden ezanı, semalarımızdan bayrağımızı eksik etmesin ” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından camiinin temeli atıldı.

(RS-ŞT-Y)

07.02.2007 18:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title