Haberler

Kumluca'da Yeni Tarımsal Üretim Tesisleri Yapılacak

ANTALYA (AA) – Kumluca'ya yeni yapılacak tarım ve hayvan ürünleri tesislerinin bölge tarımının geleceğine yön vereceği bildirildi.

ANTALYA (AA) – Kumluca'ya yeni yapılacak tarım ve hayvan ürünleri tesislerinin bölge tarımının geleceğine yön vereceği bildirildi.

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi Çanakçı mevkinde yeni yapılacak tarım ve hayvan ürünleri tesisleri hakkında Kumluca Belediyesi'nde toplantı düzenlendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçenin tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Hergeçen gün artan güvenli gıda ihtiyacının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yeni üretim ve pazarlama merkezlerinin gerekliliğini ortaya çıkardığını ifade eden Çetinkaya, "Belediye yönetimi olarak yıllardır ilçe tarımının önünü açmaya ve ilçe tarımının vizyonunu geliştirmeye, ilçemizde tarım sektöründe çalışan vatandaşlarımıza yeni fırsatlar sunmaya gayret göstermekteyiz. Mavikent Mahallesi'nde kurulacak yeni tesisler önemli bir yere sahip olduğumuz tarım sektöründe, ilçemize yeni bir sıçrama, dünya pazarlarıyla rekabet yolunda bize yeni kapılar açacaktır." diye konuştu.

Çetinkaya, Kumluca Toptancı Hal Kompleksi ve Paketleme Tesisleri projesinin örtü altı turfanda sebze üretimi konusundaki öncü konumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Bugün Mavikent Mahallemizde hayata geçireceğimiz bu proje önümüzdeki yıllarda bu konumumuzu korumamızda ve daha yüksek üretim ve pazarlama potansiyelimize çıkmamıza temel oluşturacaktır. Yapılacak olan tesisler şimdiden yatırımcı arkadaşlara hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Mavikent Çanakçı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title