Haberler

Kumluca'da Tedavi Edilen Yabani Havyan Sayısı Arttı

Kumluca Belediyesine son günlerde getirilen yaralı yabani hayvan sayısında artış olduğu bildirildi.

Kumluca Belediyesine son günlerde getirilen yaralı yabani hayvan sayısında artış olduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kumluca Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğüne, son günlerde yaralı bulunup getirilen yabani hayvan sayısında artış götürüldü.

Belediyeye vatandaşlar tarafından getirilen yaralı kuşların sayısının artmasının av mevsimi olmasından kaynaklandığı sanılıyor.

Kuruma, son olarak vatandaşların getirdiği yaralı şahin, Veteriner Hekim Sinan Ulusoy tarafından tedavi edildi. Tedavisi tamamlanan şahin daha sonra Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde müşahede altına alındı.

Kumluca Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğüne Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri tarafından yine ormanda ayağından ve kanadından saçma yarası bulunan doğan yavrusu getirilerek tedaviye alındı.

Veteriner Ulusoy, son günlerde artan yabani hayvan yaralanmalarına karşı vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini ve doğadaki bazı hayvanların neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kumluca Belediyesi ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title