Haberler

Kumluca'da Kalp ve Damar Hastalıkları Konferansı

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Refik Emre Altekin, kalp kriziyle ilgili olarak, "Göğüs ağrısı ile acile gittiğiniz de EKG ve kan tahlillerinde önemli bir bulguya rastlanmamış olsa bile ilk 6 saat mutlaka takip edilmelisiniz.

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Refik Emre Altekin, kalp kriziyle ilgili olarak, "Göğüs ağrısı ile acile gittiğiniz de EKG ve kan tahlillerinde önemli bir bulguya rastlanmamış olsa bile ilk 6 saat mutlaka takip edilmelisiniz." uyarısında bulundu.

Kumluca Belediyesi ve özel bir hastane tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, Kumlucalılar kalp ve damar hastalıkları konusunda bilgilendirildi.

Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Refik Emre Altekin, kalp ve damar hastalığına yakalanan insanların ilk tedavilerinden sonra "Ben tedavi oldum, artık bir şey yapmama gerek yok" şeklindeki düşüncelerini bir tarafa bırakmaları gerektiğini, çünkü kalp ve damar hastalıklarının kronik bir sorun olduğunu söyledi.

Hastaların özellikle diyetlerini doğru yapmaları gerektiğine işaret eden Altekin, şöyle konuştu:

"Kalp krizinin belirtisi olan ağrılar göğsümüzde, iman tahtası ile çene arasında veya sırt bölgesinde oluşabilir. Kollarda uyuşma ve ağrı olabilir. Bunların dışında soğuk terleme, halsizlik, bayılma gibi belirtileri de olabilir. Kalp ve damar hastalıkları her zaman krizle kendini göstermeyebilir. Göğüs ağrısı ile acile gittiğiniz de EKG ve kan tahlillerinde önemli bir bulguya rastlanmamış olsa bile ilk 6 saat mutlaka takip edilmelisiniz. Doktorlarımız çoğu zaman iş yoğunluğu veya gözden kaçırarak takip yapamıyor. Bunu yapmadıklarında da bir şeyin yok denilip eve döndükten birkaç saat sonra hayati sonuçlar doğabiliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Kumluca Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title