Haberler

Kumluca'da Başpehlivan Orhun Okulu Oldu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 16. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve iki gün süren yağlı güreşlerde, başpehlivan Orhan Okulu oldu.

Kumluca Karatepe Stadı'nda yapılan, 59'u başpehlivan 934 güreşçinin katıldığı ve iki gün süren güreşler, sabah erken saatlerde başlamasına rağmen, final müsabakası akşam hava kararıncaya kadar devam etti.

Finalde başpehlivanlar Kumlucalı Orhan Okulu ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Normal süre içinde yenişemeyen pehlivanlar puanlamaya gittiler. Başpehlivanlardan Fatih Atlı puanlama güreşlerine bir ihtarla başlarken, puanlama süresinde de pehlivanlar birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Altın puan uygulamasında, rakibini ters ayakta yakalayan Orhan Okulu, altın puanı alarak başpehlivan oldu.

Güreşler sırasında pehlivanlar zaman zaman sakatlıklar yaşadı. Sakatlanan pehlivanlara saha içinde müdahale edilirken, yine hakemlerin verdiği kararları beğenmeyen pahlivanlarla hakemler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci Fatih Atlı olurken, üçüncülükleri Mehmet Yeşilyeşil ve İsmail Balaban paylaştı. Güreşlerde başaltında Mutafa Okulu, büyük ortada Osman Karataş, küçük orta büyük boyda Yiğit Yılmaz, küçük orta küçük boyda Menderes Saltık, deste büyük boyda Metin Alpaslan Temizce, deste orta boyda Şerafettin Gezer, deste küçük boyda Mustafa Doğan Özkaya, tozkoparan boyda Serdar Yıldırım, ayak boyda Abdulbaki Kara, teşvik-2 boyda Osman Kan, teşvik-1 boyda Ufuk Yıldırım, minik-2 boyda Bayram Mert Karacan ve minik-1 boyda Ramazan Yıldız Çilengir birinci oldu.

Başpehlivan Orhan Okulu ve başpehlivanlıkta dereceye giren pehlivanlara, altın kemer ve kupaları Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Merkez Valisi Veysel Dalmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Tahir Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

OKULU: "KIRKPINAR'DA ALTIN KEMERİ GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"

Başpehlivan Orhan Okulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi memleketi Kumluca'da başpehlivan olmanın güzel bir duygu olduğunu, yağlı güreş sezonuna başpehlivan olarak başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Güreşler boyunca kendisine sevgi gösteren, destek olan güreşseverlere teşekkür eden Okulu, güzel bir güreş sezonu geçirmeyi ümit ettiğini ve bu yıl Kırkpınar'da altın kemeri Antalya'ya getirmek için mücadele edeceğini belirtti.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: "İLGİDEN SON DERECE MEMNUNUZ"

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, güreşler öncesinde yaptığı konuşmada, 16 yıldır devam eden Tarım ve Seracılık Festivali'nin final etkinliği olan yağlı güreşleri gerçekleştirdiklerini, bugün güreşlere hem pehlivan olarak hem de seyirci olarak gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi. Çetinkaya, bu yıl 200 bin TL olan güreş ağalığının 20'şer bin lira ile Kumlucalı 10 iş adamı arasında paylaşıldığını sözlerine ekledi.

Kumluca halkının sahiplenmesiyle, hem festivalin hem de güreşlerin her geçen yıl bir öncekine göre daha görkemli geçtiğini ifade eden Çetinkaya, "Bir festivalin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Festivalimiz içerisinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, ata sporumuz yağlı güreşler Türkiye'de marka etkinlikler, marka güreşler olarak tarihe geçiyor. Tüm bu güzelliklerin olmasında en büyük pay, festivalimize, güreşlerimize ilgi gösteren siz değerli halkımızındır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, inşallah bir sonraki festivalde sağlık, mutluluk içinde kavuşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

Kumluca güreşlerini, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Merkez Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Atay Uslu, MHP Antalya Milletvekili Adayı Tarkan Akıllı, Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, çevre ilçe belediye başkanları ve yaklaşık 12 bin güreşsever izledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Antalya Kumluca Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title