Haberler

Kumluca- Antalya Yolunda Heyelan Devam Ediyor (3)

CHP'Lİ BUDAK: ZARAR SORUMLULARINA ÖDETİLMELİCHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kumluca'da duble yol çalışmalarının yapıldığı D- 400 yolunda heyelan sonucu yaşanan çökmeyle ilgili açıklama yaptı.

CHP'Lİ BUDAK: ZARAR SORUMLULARINA ÖDETİLMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kumluca'da duble yol çalışmalarının yapıldığı D- 400 yolunda heyelan sonucu yaşanan çökmeyle ilgili açıklama yaptı. Yeni yapılan yolda böylesine bir çöküntü meydana gelmesinin 'afet' gibi gösterilemeyeceğini belirten Budak, "Hizmete açılışının üzerinden çok kısa süre geçen Kemer- Kumluca duble yolunda çok büyük bir çöküntü meydana gelmiştir. Mühendisliğin bu kadar ileri seviyelere geldiği bir dönemde, yeni yapılan yolda böyle bir çöküntü meydana gelmesi, gerekli teknik inceleme ve hesaplamaların doğru yapılmadığını gösteriyor. AKP iktidarı, duble yol yapım işlerini kendi yandaş müteahhitlerini zengin etme aracı olarak görüyor ve ihalesiz olarak bu işler adrese teslim veriliyor. Gerekli denetimler de yapılamadığı için böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Kumluca- Kemer duble yolundaki çökme, aynı zamanda AKP'nin yönetim anlayışının da iflasının belgesidir. Yoldaki çökme nedeniyle oluşan zarar sorumlularına ödetilmeli, vatandaşlarımıza fatura çıkarılmamalıdır" dedi.

ÜRETİCİ- ESNAF MAĞDUR

Örtü altı üretim konusunda Kumluca, Finike ve Demre'nin önemli bir merkez olduğunu, yoldaki çökme nedeniyle ürünlerin pazarlara ulaşmasında ciddi sıkıntıların ortaya çıktığına dikkati çeken Budak, "Kumluca, Finike bölgesini doğal afet vurmuştu, şimdi de AKP'nin duble yol afeti vurdu. Kumluca bölgesi, örtü altı üretim konusunda önemli bir merkez ve bu yol ürünlerin pazara ulaşmasında temel yoldu. Şimdi yol çöktü, üretici, hal esnafı ve nakliyeci esnafı sıkıntıya düştü. 'Afet' denilerek geçiştirilebilecek bir durum değil. AKP iktidarının ve yandaş müteahhitlerinin yol açtığı zararı, üreticiler ve esnaf ödememeli. O nedenle ortaya çıkacak kayıplar mutlaka telafi edilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Osman Budak Ak Parti Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title