Haberler

Kumlu: Platform Tüm Taleplerinde Israrlı

Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Türk-iş Genel Başkanı Kumlu, Emek Platformu'nun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarı'sı Konusunda, Tüm Taleplerinde Israrlı Olduğunu Vurguladı.

Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Emek Platformu'nun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarı'sı konusunda, tüm taleplerinde ısrarlı olduğunu vurgulayarak, ''Emek Platformu, taleplerini, tasarının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sürecinde aktif olarak talep ve takip edecektir'' dedi.

Emek Platformu Başkanlar Kurulunun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nda gelinen son noktayı değerlendirmek üzere Türk-İş genel merkezinde yaptığı toplantı sona erdi.

Kumlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, yasa tasarısına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile 24 Martta yapılan görüşmenin sonuçlarının değerlendirildiğini söyledi. Kumlu, şunları kaydetti:

''Emek Platformu, uygulama yılı ötelenmiş olmasına rağmen 65 yaş emekliliğine karşıdır. Emek Platformu, 58-60 yaş emekliliğinde ısrarlıdır.

Bakanlığın, güncelleme katsayısına olan yaklaşımı emekli aylıklarında zaman içinde azalmaya neden olacaktır. Emek Platformu, güncelleme katsayısının belirlenmesinde gelişme hızının yüzde 30'u yerine yüzde 100'ünün dikkate alınmasını talep etmeye devam etmektedir. Emeklilerin gelir ve aylıklarının yıllık artışında refah payı da dikkate alınmalıdır.

Emek Platformu, bu yasa kapsamında çalışmaya başlayacak olan sigortalıların gelecekte elde edecekleri gelirin geçinmeye yeterli bir seviyeye gelebilmesi için aylık bağlama oranının makul bir seviyede tutulmasını istemektedir.

Emek Platformu, mevcut yasalar uyarınca fiili hizmet zammından yararlanan çalışanların, bu haklardan yararlanmayı sürdürmeleri dahil tüm taleplerinde ısrarlıdır.

Kumlu, basın mensuplarının, eylem yapıp yapmayacaklarına yönelik soruları üzerine, bu konuyu tartıştıklarını, tasarının gelecek hafta Pazartesi-Salı günü belli bir noktaya geleceğini, o zamana kadar süreci aktif olarak takip edip, konuyu değerlendireceklerini söyledi. Kumlu, ''Pazartesi-Salı gününe kadar taleplerimize kulak verilip verilmediğini değerlendireceğiz, o zaman eylem mi olacak buna birlikte karar vereceğiz'' dedi.

Kumlu, ayrıca eylem konusunda örgütlerin kendi kararları da bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title