Haberler

Kumlu: "Hükümet Çalışma Yapacak" (2/son)

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hükümetin bu hafta sonuna kadar çalışma başlatacağını söyledi.
Kumlu, Başbakan'lık Resmi Konutunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hükümetin bu hafta sonuna kadar çalışma başlatacağını söyledi.

Kumlu, Başbakan'lık Resmi Konutunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kumlu, "26'sında Sayın Başbakan 28'in görüşmek üzere bize randevu verdi. Bugün saat 18.00'den şu saate kadar Sayın Başbakan ile 45 gündür bu sokaklarda, soğukta, kadın, erkek Türk-İş önünde eylem yapan arkadaşlarımızın sıkıntılarını anlattık. 2 saat paylaştık, konuştuk. Şimdi Sayın Başbakan, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı beye talimat verdi. Onlar da geldiler beraberce müzakere ettik. Olabilirliği konusunda. Tabi bir çalışma gerektiriyor. Bu anlam da önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce bizi tekrar Sayın Başbakan çağıracak. Oturup değerlendireceğiz. Şu iki saatlik görüşme bile bu işin nasıl yürüdüğünü gösteriyor. Onun için şimdi burada umutluyuz. Olumlu, olumsuz gibi ifadeler kullanıp, sonradan bir olumsuzluk olursa yanlış anlaşılır. Onun için çalışmayı görmeden Sayın Başbakan'ın da bir şey söylemesi mümkün değil. Çalışmayı gördükten sonra sizlerle tekrar paylaşırız" dedi.

"Bu çalışmanın niteliğini bizlerle paylaşır mısınız? şeklinde soruya, Kumlu, "Yok çalışmanın içeriğini paylaşamayız. Ne olacağı belli değil. Onun için" yanıtını verdi.

Kumlu, "Dünden bugüne Türk-İş'in önünde değişen bir şey olmayacak mı? 46. gününde yine orada çadır kent kurulu olarak kalacak mı?" şeklindeki soruya, "Neticeyi almadan oradaki insanlara bir şey söyleyemeyiz biz. Bu neticeyi aldıktan sonra Sayın Başbakan'ın da onun için üç beş gün içinde bu işi neticelendirin demesinin nedeni de bu. O çalışmayı gördükten sonra biz o arkadaşlarla oturup, sizinle "arkadaş durum bu gidin mi' diyeceğiz, "eyleme devam mı diyeceğiz' orda belli olacak" karşılığını verdi.

"4c'den geri adım var mı?" sorusuna, da Kumlu, "4c midir, 4 b midir? blmiyoruz. Mevcut şartlarımızı, düşüncelerimizi biliyorsunuz. Arkadaşlarımızın özlük haklarıyla başka kamu kuruluşlarına aktarılmaları ama bu maliyet gerektiriyor. Bunların hesabı, kitabı yapılacak. 4c mi 4g mi olacak? İlgili yorum yapmak yanlış olur" cevabını verdi. öte yandan Kumlu, "İş bırakma için Başbakan ne dedi?" sorusunu da "Onları konuşmadık" diye cevapladı. (ANKA/SON)

(ÖÜ/ÖZK/HM)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title