Haberler

Kumlu: "Danıştay'ın Seydişehir Kararının Takipçisi Olacağız"

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Oymapınar Hidroelektrik Santrali'nin Bedelsiz Olarak Devredildiği Seydişehir Eti Alimünyum Tesisleri'nin Özelleştirilmesine İlişkin Danıştay'ın İptal Kararına Karşı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Temyiz Hakkının Bulunduğunu Belirtirken, "Danıştay Kararının Takipçisi Olacağız" Dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Seydişehir Eti Alimünyum Tesisleri'nin özelleştirilmesine ilişkin Danıştay'ın iptal kararına karşı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın temyiz hakkının bulunduğunu belirtirken, "Danıştay Kararının takipçisi olacağız" dedi.

Türk-İş ve TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu yaptığı açıklamada, TES-İŞ'in örgütlü olduğu Oymapınar Hidroelektrik Santrali'nin, bedelsiz olarak Eti Alüminyum Tesisleri'ne devredildiğini ve TES-İŞ'in Eti Alüminyum Tesisleri'nin blok satış yoluyla özelleştirilmesine karşı dava açtığını hatırlattı. Kumlu, Danıştay'ın Eti Alüminyum Tesisleri'nin özelleştirilmesine karşı TES-İŞ'i haklı bularak ihale şartnamesinin ve ihale komisyonunun satış kararının yürütmesini durdurduğunu belirtti. Kumlu, Danıştay'ın iptal kararının gerekçesinin "Oymapınar'ın Eti Alüminyum'un değerine katkısı net olarak ortaya konulmadan yapılan ihaleyi sonuçlandıran ihale komisyonu kararında kanuna uygunluğunu bulunmaması" olduğunu bildirdi.

Kumlu, özelleştirme sürecinde Eti Alüminyum bünyesindeki Oymapınar Hidroelektrik Santrali'nin varlığının yok sayıldığını dile getirdi. Kumlu, "İhalenin tüm aşamalarında ve sonrasında değer tespiti sadece Eti Alüminyum A.Ş için yapılmış ve Oymapınar alıcı şirket CE-KA'ya 'bedava' verilmiştir. Kamu değerlerine verilen zarara Danıştay tarafından 'dur' denilmesi, memnunluk vericidir" dedi. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title