Haberler

Kümes Hayvancılığı Üretimi İstatistikleri Açıklandı

Tavuk yumurtası üretimi 2017 yılında 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.

Tavuk yumurtası üretimi 2017 yılında 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Aralık dönemi kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; tavuk yumurtası üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 arttı. 2017 yıl sonu itibariyle yumurtlayan tavuk (damızlıklar hariç) sayısı 76 milyon 748 bin 797 adet olarak gerçekleşti.

KESİLEN TAVUK SAYISI 106 MİLYON, KESİLEN HİNDİ SAYISI İSE 727 BİN Adet Oldu Kesilen tavuk sayısı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 arttı. Aralık ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 54,1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,8 arttı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ 185 BİN 681 TON, HİNDİ ETİ ÜRETİMİ İSE 6 BİN 79 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ Tavuk eti üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 arttı. Aralık ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 21,4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,004 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,9 arttı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title