Haberler

Kumbara Kumbara Toplandı, Parsel Parsel Yükseliyor- Ankara'da İmam Hatip Liselileri, Topladıkları...

- Kumbara kumbara toplandı, parsel parsel yükseliyor Ankara'da imam hatip liselileri, topladıkları parayla Etiyopya'da yetimler için eğitim külliyesi yaptırıyor Binaları hızla yükselen külliye daha şimdiden yetim çocukların umudu olduADDİS ABABA - Ankara'da imam hatip liselerinde eğitim...

- Kumbara kumbara toplandı, parsel parsel yükseliyor

Ankara'da imam hatip liselileri, topladıkları parayla Etiyopya'da yetimler için eğitim külliyesi yaptırıyor

Binaları hızla yükselen külliye daha şimdiden yetim çocukların umudu oldu

ADDİS ABABA - Ankara'da imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin, Deniz Feneri Derneği'nin "Umudum Sensin" projesi çerçevesinde kumbara kumbara topladıkları paralarla, Etiyopya'da yaptırdıkları yetim eğitim külliyesi parsel parsel yükseliyor. Binaları hızla yükselen külliye, daha şimdiden bölgedeki çocukların umudu oldu.

Etiyopya'nın Hosana iline bağlı Doşha kasabasında çok sayıda yetim çocuğun bulunduğunu ve eğitim alamadığı öğrenen Ankara'da bulunan imam hatip liselerinde eğitim gören öğrenciler, Deniz Feneri Derneği'nin "Umudum Sensin" projesi çerçevesinde okullarına bırakılan kumbaralarda para biriktirdi. Toplanan parayla, Doşha kasabasında kısa bir süre önce yetim eğitim külliyesi yapılmaya başlandı. Cami, yetimhane açılışlarında bulunmak ve adak kurbanları kesmek amacıyla ülkede bulunan Deniz Feneri Derneği ekibi, külliye inşaatına gelerek incelemelerde bulundu. Ekip, geldikleri kasabada, tekbirler ve "Teşekkürler Türkiye" sloganları ile karşılandı.

"Müslüman olan bölge hızlıca Hristiyanlaşıyor"

Derneğin Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, Ankaralı imam hatip liselerinin bağışlarıyla yaptırmaya çalıştıkları yetim eğitim külliyesinin inşaatını kontrol etmek için buraya geldiklerini belirtti. Doşha kabasının bir özelliğinin olduğuna dikkat çeken Kunt, "50 yıl önce tamamı Müslüman olan bu bölge hızlıca Hristiyanlaşıyor. 50 yıl içerisinde yüzde 25'i Hristiyanlaşmış. Bir 50 yıl sonra yüzde 50, belki daha sonra tamamı Hristiyanlaşacak bu bölgenin. Eğer böyle giderse 100 yıl içinde hiç Müslüman olmayan bir nesil kalacak demektir. Eğer bu sürece, biz, İslam ülkeleri ve Müslümanlar müdahale etmezlerse, buralara mescit ve eğitim kurumu yapılmazsa 50-100 yıl sonra buralarda Müslüman kalmayacak. Bu sosyolojik olarak şuanda böyle" dedi.

"Coğrafyanın geleceğinde imzaları olacak"

Deniz Feneri Derneği olarak, bölgedeki durumun kendilerine ulaşmasıyla birlikte harekete geçtiklerini anlatan Kunt, "Ankaralı imam hatip lisesi öğrencileri de dediler ki, 'Biz ne duruyoruz, bir şeyler yapmamız lazım.' Gençler bir araya geldiler, Deniz Feneri ile organize oldular. Şuanda Ankaralı imam hatip liseleri hergün bir okulda sunumlar yapıyorlar, buradan aldığımız görselleri oralarda paylaşıyorlar ve kumbaralarda topladıkları paraları buraya aktarıyorlar. İnşaat yükselmeye başladı. Birinci blok çıktı, ikinci bloğun temeli atıldı. Umut ediyorum ki 1-1,5 yıl sonra buradaki çocuklar besmeleyle eğitim görecekler, kendi dinlerini ve pozitif bilimleri öğrenecekler. Bu coğrafyanın geleceğinde onların imzaları olacak" diye konuştu.

"Türkiye her zaman bizimle"

Etiyopyalı kadınlar ise, bölgede kocası ölmüş çok sayıda dul ile babası ölmüş çok sayıda yetimin bulunduğunu kaydederek, "Hiçbir ülke bizimle olmadı. Ancak Türkiye hep bizimle. Buradaki külliye bizim için umut oldu. Teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Abdullah Yağcı, Ayşegül Yılmaz, Mehmet Kemal Pilavoğlu, Dilek Erdem, Nursel Halime, Şerife Leyla Huri, Sertaç Pehlivan, Süreyya Yasin, Elasu Sivsin, Hikmet Şerbetçi, Yakup Yılmaz ve Sefa Sadıkoğlu adına 2 adet büyükbaş hayvan kesilerek, dualar edildi.

Daha sonra inşaat alanında incelemelerde bulunan ekip, çocukların söylediği ilahiler ve dualarla uğurlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Etiyopya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title