Haberler

Kulüpler Birliği'nin Olağanüstü Toplantısı Yarın

Kulüpler Birliği Vakfı, Yarın İstanbul'da Toplanıyor. Radison Sas Otel'de Yarın Saat 14.00'de Galatasaray Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın'ın Başkanlığında Yapılacak Toplantıya Turkcell Süper Lig'deki Takımların Temsilcileri Katılacak.

Kulüpler Birliği Vakfı, yarın İstanbul'da toplanıyor. Radison SAS Otel'de yarın saat 14.00'de Galatasaray Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın'ın başkanlığında yapılacak toplantıya Turkcell Süper Lig'deki takımların temsilcileri katılacak.

Uzun süredir toplantılara katılmayan Fenerbahçe Kulübü'ne de davetiye gönderildiği bildirildi. Sarı-lacivertli kulübün yarınki toplantıya katılması bekleniyor.

Son yıllarda Hükumet, Haluk Ulusoy ve Fenerbahçe üçgeninde yaşanan olaylara hemen hemen hergün karşılıklı söz düellolarının eklenmesi erken genel seçimi de gündeme getirdi.

Bakan Şahin'in psikolojik baskısı ve genel kurul toplanması için çağrı yapmasına rağmen, Haluk Uulusoy yönetiminin "Görevimizin başındayız" demesi ortamı gerdi. İ

Sri Lanka'daki gezisinde Haluk Ulusoy'un haddini aştığını ve _Ali kıran Baş kesenlik _ yaptığını ileri süren Bakan Şahin'e ve Kamuoyuna Ulusoy'dan yazılı bir cevap geldi.

"Sayın bakan haddimi aştığımı, kendimi Kaf Dağı'nın üzerinde gördüğümü, federasyonu TBMM'yle kıyasladığımı söylüyor" diyen Ulusoy; "Şunu da içtenlikle belirtmemde fayda var: Bu ülkenin gazilik payesiyle onurlandırılmış en yüce makamıyla bir sürtüşme, bir tartışma, bir kıyaslanmaya girmek gibi bir densizliğin adresi hiçbir zaman olamam. Her zaman haddini bilen, ayakları yere basan, söylem ve eylemleriyle tutarlı durma çabasını sürdüren bir tarzın insanıyım. Ama o densizlikleri yapanlara da terbiyem, üslubum ve sorumluluklarım gereği karışamam.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na demokrasinin vazgeçilmez gereklerinden biri olarak seçimle geldim. Özerkliği sayın bakanın ifadesinde olduğu gibi asla "kolaylık" unsuru görmedim. Benim özerklik algım "Mali ve idari bakımdan federasyonlara verilen kolaylık" olmadı. Demokrasinin "Ali kıran baş kesen"lik, hatta "krallık"la hiçbir şekilde bağdaşmadığını da en iyi bilenlerdenim. Fakat üzüntüm, bu ülkede demokrasiyi diline pelesenk etmiş olanların, demokrasi kültüründen ne denli uzak durduklarını kavramakta hala zorluk yaşamaları" diye konuştu.

Bu sözlü savaşın ardından İkiye bölünmüş durumda gözüken kulüpler Birliği'nin duruşu ise merakla bekleniyor. Yarınki toplantıda Kulüp Yetkililerinin net fikirlerini açıklayıp, masaya yatırması ve olağanüstü erken seçim için imza toplanması bekleniyor.

Bu toplantının sonucunun ardından, gözler; Futbol Federasyonu Yönetiminin özerk yapısını da kullanarak nasıl bir karar alacağına çevrildi.

DURUŞMALI TAHKİM !

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıl hak mahrumiyeti ve 3 maç seyircisiz oynama cezasına yapılan itirazı görüşmek üzere ise Çarşamba günü toplanacak. Tahkim Kurulu toplantıda duruşma isteyen Fenerbahçe'nin avukatlarını dinleyecek.

Tahkim, Beşiktaş'ın 1 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı ise Perşembe günü yapacağı toplantıda ele alacak.

TFF Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, duruşma için tüm üyeleri toplantıya çağırdığını belirterek; "5 asil ve 5 yedek olmak üzere bütün arkadaşlarımı çağırdım, ancak mazereti olan yedek üyelerden bir arkadaşım katılamayacak. Onun dışında bütün üyeler yer alacak" dedi.

Duruşmanın nasıl yapılacağı konusunda da bilgi veren Türker Arslan, "Bize orada açıklamalarda bulunacaklar. Ne gösterecekler, ne bilgi verecekler onları dinleyeceğiz. Dosyaları ben zaten raportöre verdim. Ondan sonra dosyalar üzerinde tartışacağız. Avukatları gelecek" diye konuştu.

Türker Arslan, saha olaylarında emsal göstermenin çok doğru bir yöntem olmadığını belirterek, "Çünkü her maç kendi kuralları içinde ve kendi raporları değerlendirilerek cezalandırılır. O nedenle 'şu maçta şu oldu, bu maçta bu oldu' diye bir emsal göstermek uygun değildir" dedi. Arslan, Fenerbahçe Kulübü'nün emsal göstererek yaptığı basın toplantısının hatırlatılması üzerine, "Yapsınlar. Biz değerlendirmesini yapacağız, onlara da bakacağız" dedi.

Türker Arslan, "Duruşmadan sonra ne kadar zamanda karar verirsiniz" şeklindeki bir soru üzerine de "Aynı gün de olabilir, ertesi gün de olabilir. Ben zaten dosyayı incelemeye aldım. Şu anda dosyalar üyelerimizden raportör olarak bir arkadaşımızda. Çarşamba günü onları da dinledikten sonra hepsini

değerlendireceğiz" diye konuştu.

İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title