Haberler

Kulüpler Birliği'nden Futbol Federasyonu'na Sert Tepki

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Tarafından Geçen Hafta 'Kimseye Diyet Borcumuz Yok' Başlıklı Açıklamaya Sert Tepki Gösterdi.

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından geçen hafta 'Kimseye Diyet Borcumuz Yok' başlıklı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, TFF tarafından 18 Eylül Salı günü yapılan 'Kimseye Diyet Borcumuz Yok' başlıklı açıklamanın Kulüpler Birliği Vakfı tarafından üzüntüyle karşılandığı belirtilerek, "Anılan açıklamada yer verildiği gibi TFF ülkemiz futbol ailesinin lideri olup, birliğimiz, TFF'nin lider gibi davranmasını ve açıklamalar yapmasını beklemektedir. Aile liderinin, aile mensubu kulüplerimizin başkan ve yöneticilerini kamuoyuna şikayet

etmesi, aile kavramı ile bağdaşmaz. TFF'nin kulüp başkan ve yöneticilerini düzeysizlik, tutarsız açıklamada bulunma ve adap sınırlarını aşma ile suçlaması çok yakışıksız kaçmıştır. Futbol Disiplin Hukuku, TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenmekte ve işletilmektedir. Herhangi bir ihlal var ise disiplin prosedürü işletilir. Nitekim bazı kulüp yöneticilerimiz için bu durum halen söz konusudur" denildi.

TFF tarafından yapılan açıklamanın sadece içerik olarak değil, zamanlama olarak da talihsiz olduğu belirtilen açıklamada, "Halen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) önünde dosyası bulunan yöneticilerimiz vardır. Bu açıklama, PFDK'nın ilgililer hakkında alacağı kararı şimdiden tartışır hale getirmiştir. Kulüplerimiz, hakemlerimizin de zaman zaman hata yaptıklarını, gelecekte de yapacaklarını, bunun oyunun bir parçası olduğunu inkar etmemektedir. Verilen tepkilerin nedeni hataların nitelikleri ve

tekrar sıklıklarından kaynaklanmaktadır. Kulüpler ve futbol ailesi, federasyonu yönetenleri oylarıyla seçmiştir. Şimdi de Kulüpler Birliği Vakfı olarak göreve getirdiğimiz bu kişileri, görevlerini doğru yapmaya, futbol için projeler üretmeye ve kulüplerimizi futbol ailesinin önemli bir üyesi olarak görmeye davet ediyoruz. Kamuoyu ve TFF tarafından bilinmesini isteriz ki, kulüplerimizin her anlamda adil yönetim, adalet ve hukuka uygunluk dışında, diyet de dahil hiçbir talebi ve alacak isteği yoktur"

ifadeleri kullanıldı.

(İY-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title